luni, 4 octombrie 2010

De luni

* Seful de "compromis" de la Inspectoratul de Politie al Judetului Vrancea - Ionel Popescu - se fereste ca dracul de tamiie sa ia vreo decizie importanta in institutia pe care o conduce. Politia e o institutie la fel de inchisa si plina de suspiciune ca pe vremea lui Sandel Doaga. Preocuparea prioritara a lui Popescu este de a-si pastra cit mai mult functia. De aceea, seful IPJ are mare grija sa nu-i deranjeze pe politicienii care au pus umarul la ridicarea lui pe acest scaun. Si in acest caz exista o ierarhie. Pe primul loc se afla, bineinteles, Oprisan. Il urmeaza Trasculescu. Asa ca Ionel Popescu face tot posibilul ca anumite actiuni sau miscari in interiorul Politiei sa nu-l supere pe "presedintele" Vrancei. Ca, altfel, cine stie! Totodata, Popescu e foarte atent sa nu-l supere nici pe Trasculescu, stie el cum! Ne e si mila de seful IPJ, cum se zbuciuma, saracul, cu asemenea probleme pe cap!
* Una tot pentru politie: am mai scris despre pirateria si transportul ilegal de persoane din judetul nostru, atit cu autoturisme cit si cu microbuze. Toata lumea stie ce se intimpla, se cunosc persoanele si numerele de inmatriculare ale celor care incalca legea dar nimeni nu face nimic. Se stie si de unde isi racoleaza acestia clientii, cele mai mari vaduri fiind statiile de autobuz de linga Directia de Finante si de linga Spitalul Judetean din Focsani. Politia Rutiera, se aude, se vede? Sau Viorel Gheorghe e prea ocupat cu biznisurile si cu protectia lui Marean? Iar Adi Ciuperca are treaba cu pitipoancele si cu taxiurile?
* Liderul unei grupari din PNTCD (ce a fost si ce-a ajuns acest partid!), pe nume Radu Sirbu (cel care s-a ocupat de privatizari in guvernarea CDR), pune de o colaborare cu... PSD!!!?? S-a ales praful de principiile, onoarea, ideile si spiritul lasate mostenire de Seniorul Coposu. Li s-o fi transmis taranistilor contemporani ca, pe lumea cealalta, Maniu, Mihalache, Coposu&comp au facut vreo fratie si o mare chermeza cu Dej, Pauker, Groza, Bodnaras, Ceausescu&comp?
* Colegul Sebastian Oancea scria, nu de mult, despre disponibilizarile pe care le-a facut prefectul Nelu Oprea in Prefectura. Era ceva legat de "competenta" si criterii de concediere. Adevarat! "Competenta" a ramas la putere in Prefectura! Un exemplu il reprezinta comunicatele de presa care apar pe site-ul institutiei: limbaj de lemn, virgule puse aiurea, expresii greoaie, fraze interminabile si greu de inteles, lipsa unor acorduri sau chiar a cite unui cuvint, pe ici pe colo. Un astfel de exemplu il gasim la finalul comunicatului din 01.10.2010 - o mare virgula intre subiect si predicat: "... va asiguram ca domnul Ion Oprea, exercita in mod legal..."!!! Tot inainte, tovarasi!
* Sunt curios daca profesorii vor renunta (sau nu) sa mai picheteze miine Palatul Cotroceni, asa cum intentionau, dupa ce astazi a decedat mama presedintelui Traian Basescu. Dumnezeu sa o odihneasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu