joi, 14 octombrie 2010

Despre bani

* Liderii de sindicat fac tot ce pot in aceasta perioada sa le recistige, macar in parte, increderea membrilor de sindicat. Sunt foarte activi la televiziuni si ii intrec in populism, de multe ori, pe politicieni. Asa cum se intimpla in cazul angajatilor din Ministerul Finantelor si din Ministerul Muncii. Limita dintre legitimitatea protestelor sindicale si aberatiile indrugate de lideri si de altii interesati din punct de vedere politic a fost, insa, depasita de mult. Iar "vedeta" focsaneana Vasile Marica - SED LEX - isi face numarul la orice ora. Miercuri seara, cu fata congestionata, privirea tulburata, mintea linistita, fata nefardata si parul vilvoi, acest Guevara al sindicalistilor romani urla suparat pe salariatii din mediul privat sa iasa in strada. Era catranit rau ca angajatii de la privat nu se alatura protestelor initiate de sindicalistii din sectorul bugetar. Oare de ce nu se arunca cei din privat la mitinguri? Ca le e frica de patroni? Sau cei din mediul privat stiu mai bine sa aprecieze un loc de munca (mai ales in perioada de criza pe care o traversam), stiu ce inseamna sa muncesti cu adevarat pentru un salariu, stiu ca, daca nu muncesti, nu ai cum sa primesti vreo leafa? Iar ei trebuie sa le asigure si salariile bugetarilor nemultumiti.
* Pe cine regasim printre cei care se vaita de scaderea salariului de bugetar? Pe celebrul finantist Marian Lungu, protejatul tuturor culorilor politice si nu numai. Cica din salariul sau nu-si poate plati decit o rata bancara si medicamentele! Mai-mai ca ne vine sa-i plingem pe umar si sa facem o cheta publica pentru "sarmanul" finantist! Dar la "chete" el insusi e as, asa ca o poate face singur!
* Am intilnit multi oameni nemultumiti de protestul "spontan" al celor din finante si din institutiile ce apartin Ministerului Muncii. Oameni care aveau treaba cu depunerea/ridicarea de acte/dosare, cu achitarea unor contributii, cu incasarea alocatiilor sociale s.a.m.d. Nu pareau a aprecia deloc oprirea activitatii in institutiile respective.
* Grevistii "spontani" vor avea salariile diminuate pentru zilele nelucrate, conform legii. De ce nu ar avea salariile, indemnizatiile, deconturile etc diminuate si parlamentarii care nu participa la sedintele parlamentare din cauza de Roberta?
* Cei doi Mareani celebri ai PSD - Vanghelie si Oprisan - au trecut peste conflictele personale si si-au dat mina pentru a stopa o initiativa interna de partid care-i afecta direct. "Uniti in cuget si-n simtiri", cei doi au dat uitarii injuriile, pumnii si cuierul din decembrie 2008 si ianuarie 2009 si si-au aparat scaunele. Deocamdata le-a iesit.
* In monitorul lui Oprisan se duce, de vreo doua saptamini, o ampla campanie de justificare a sumei alocate de Consiliul Judetean Vrancea pentru Festivalul BACHUS 2010. E vorba de vreo 80.000 de euro din bugetul judetului. Conform monitorului lui Marean acest festival va fi ceva extraordinar, nemaivazut si extrem de profitabil pentru vrinceni. Macar pentru un grup restrins de vrinceni va fi profitabil, intr-adevar. De exemplu - Marean si el insusi.

Un comentariu:

  1. Da, da buna asta cu Lungu si cu banii de medicamente de inima si banii de tigari de la nevasta. Cel putin asa am citit pe un site media. Pai, cum se "pupa" boala de inima cu tigarile. Ele sunt un lux, nu o necesitate dupa cate stim noi.

    RăspundețiȘtergere