marți, 30 august 2011

De-ale altora

* N-am putut trece peste "borcismul" anului. Am avut si eu un trimis special la nunta cu pricina si as vrea sa va scriu citeva lucruri de pe-acolo pe care nu le-am vazut scrise pe nicaieri. Poate n-am citit eu tot ce s-a scris prin tabloide!
- Nasul Gigi s-a aratat ofuscat de zvonul cu privire la prezenta cubanezei la nunta. A negat cu vehementa. Insa nimeni n-a spus, apoi, ca la nunta a fost prezenta o femeie din Republica Dominicana, asezata intr-un colt feeric. Si care avea misiunea de a confectiona pe loc, la cererea majoritatii barbatilor participanti la nunta, tigari de foi. Originale, se stie!
- S-a remarcat participarea unui numar destul de mare de cupluri in care diferenta de virsta dintre parteneri era mai mare decit cea dintre miri (de "doar" 15 ani). Adica barbatii trecuti bine de 40 de ani erau insotiti de femei mult mai tinere (sotii, prietene, amante, escorte etc.).
- S-a facut parada ca mirii nu vor ca invitatii sa le dea bani la nunta, ca nu fac nunta ca sa cistige lovele s.a.m.d. Dar, pe parcursul noptii, chelnerii au avut misiunea de a pune in fata invitatilor clasicele plicuri inscriptionate cu numele lor pentru a le umple cu bani, dupa bugetul fiecaruia.
- Cei vreo suta de invitati care au ramas si dupa tort, adica dupa ora 3 dimineata, au avut parte si de un program de manele, cu celebrii Adi Minune, Vali Vijelie si Adi de la Vilcea, pina pe la ora 5. Insa, in ciuda numelor si averilor (atit ale manelistilor cit si ale invitatilor), lumea nu prea a aruncat cu lovele in cintareti. Oboseala, plictiseala, zgircenie?
* Cei in masura nu vor sa faca ordine in industria vinurilor. Se fac tot felul de analize, dezbateri, verificari etc. fara niciun rezultat. Se identifica apa si cantitati mari de tot felul de substante si compusi chimici in vinuri insa degeaba. Patronatul Viei si Vinului si Ministerul Agriculturii se invirt in jurul cozii. Cele mai recente analize efectuate la cel mai mare laborator de specialitate din lume - in Franta - au scos la iveala asemenea probleme la o serie de vinuri DOC - denumire de origine controlata. Cele mai multe de la Jidvei. Si ce daca? Doar sefii de la Jidvei au sustinatori importanti prin toate institutiile statului, precum un mare militian Bucur din fruntea Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR!
* Si tot despre vinuri. Ati auzit, poate, ca guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei se ocupa de viticultura de citiva ani. Iar vinul pe care il produce, in zona Dragasani, il vinde pe bani multi la restaurante de lux din Bucuresti. Dar, printre clientii mai marelui peste sistemul bancar romanesc se numara si singura banca a statului - CEC Bank. Care a achizitionat pentru protocol si alte activitati multe sticle de vin de la Casa Isarescu. O fi legal, moral, normal...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu