joi, 4 august 2011

Citeva, de vara

* Au trecut aproape 2 ani de cind primarul Didi le-a promis public producatorilor de legume si fructe din judet ca va avea grija ca produsele lor sa nu se mai duca pe apa simbetei sau pe bani putini. Intr-o sedinta a Consiliului Local Focsani din toamna lui 2009 primarul Didi promitea amenajarea rapida a unui depozit frigorific si, apoi, a unei piete de gros in Focsani. De fata erau citiva legumicultori vrinceni exasperati ca nu-si pot valorifica productia in mod normal si profitabil. Sa vorbesti, nu te doare gura! Nu s-a facut nimic. Dar nici alti alesi sau politicieni locali nu s-au aratat interesati sa-i ajute pe acesti oameni. Pacat de munca si de produsele lor.
* Incepem sa ne obisnuim fara apa calda in Focsani. Iar politicienii baga demagogii cu gura plina si urit mirositoare despre ce cred ei ca ar trebui facut, despre responsabilitati si alte bla-bla-uri nesimtite. Nu zic niciun cuvint, asa cum tac milc de 11 ani, de spagile cerute de Marean pentru orice investitie majora in Vrancea, precum se anunta cea a spaniolilor de la Union Fenosa care venisera sa preia ENET-ul falimentar.
* Auziram ca firma de constructii Vega Galati, prietena trandafirilor si portocaliilor, "iubitoare" de drumuri vrincene, a cistigat si licitatia pentru reabilitarea unor drumuri judetene din Vrancea si Buzau, cu fonduri din programul madamei Udrea. Sa traiasca! Se apropie campania electorala!
* Consiliul Judetean Vrancea nu mai vrea sa plateasca facturile de curent electric unor entitati, sa le numim asa, publice sau private, care functioneaza de ani buni, pe chirii modice, in spatiile publice din patrimoniul CJV. Adica CJ-ul, pardon, noi, vrincenii, le plateam pina acum facturile la energia consumata de monitorul lui Marean, in sediul PSD Vrancea sau de firma de publicitate a unor omuleti de casa de-ai lui Marean? Bravo noua! Asta da protectie sociala pe banii nostri!
* Zi de zi apar tot felul de smenuri si tepe date de unul care se da mogulas de presa, cu nasul pe sus si invaluit de fumul de trabuc. E vorba de Pufi tv, parasutat anul trecut pe malul Dimbovitei, dupa ce si-a luat zborul de pe Valea Rimnicului, trecind prin Valea Buzaului si prin Valea Milcovului, cu aprobare de la secu. Omusorul asta s-a lipit de citiva oameni grei, din seva carora suge neintrerupt de ani buni. A reusit, astfel, sa pacaleasca si citiva politicieni locali cu fumurile lui de jmecher. Le-a luat si lovele, bineinteles. Se face ca uita, insa, sa-si achite datoriile acumulate de-a lungul anilor, bucurindu-se ca da tepe de la citeva zeci de milioane de lei vechi si pina la mii de euro. Cine mai pune botu?
* Cica il acuza unii pe deputatul portocaliu Trasculescu de faptul ca vrea sa-si bage coada in situatia complicata de la Obstea Tulnici. Pai, mai, baieti, de ce sunteti suparati? Daca se implica Trasculescu, sigur veti avea voi de cistigat! Ia uitati-va cum s-a implicat in campania electorala de la Tulnici si ce "succes" a avut!
* Pregatiri intense in centrul Focsaniului pentru descalecarea lui Oprisan, anuntata la misto pentru joi, ora 10. S-a strins molozul, s-au ascuns dalele, s-a reparat spatiul verde, s-a curatat si spalat, s-au infipt steaguri in asfalt si s-au adus angajatii de la CUP. Sa-l intimpine si sa-l aplaude pe tovarasul Ceausescu ... pardon, pe "presedintele" Vrancei. Care, bineinteles, n-a catadicsit sa-si faca simtita pretioasa prezenta.
* Ultima pe azi: ati auzit de Basescu-presedinte si Patriciu-prim ministru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu