sâmbătă, 3 septembrie 2011

Despre candidaturi si altele

* PNL Vrancea a primit de la Oprisan exact cum a negociat. In genunchi a negociat, peste bot a incasat-o. In ultimii 2 ani, Sapunaru a adoptat o tactica speciala in negocierile locale: s-a dat leu in fata pedelistilor si s-a transformat in mielusel cind a ajuns Oprisan in fata lui. Surse politice de la Bucuresti ne-au precizat ca, in eventualitatea in care USL va ajunge la guvernare, PNL nu va putea emite pretentii la functii in institutiile deconcentrate din Vrancea. Asa "vrea" muschii rosii. Aia galbeni s-au flescait.
* Penelistii din Vrancea, nemultumiti de asocierea cu PSD, aveau un licar de speranta in candidatura lui Sapunaru la Primaria Focsani (si in eventualul sau succes). Dar, odata stabilite candidaturile la centru, asteptarile liberalilor s-au naruit. Cel mai probabil, ei nu se vor mai implica in campaniile electorale si nici nu vor merge la vot. E cineva in stare sa preia acest electorat penelist si sa-i canalizeze energiile spre o alta zona politica?
* Oprisan a aruncat pe masa negocierilor, printre altele, si sondajele de opinie care l-ar da pe Bacinschi din nou cistigator detasat al Primariei Focsani. Asa a scapat foarte usor de pretentiile lui Sapunaru. Din ce se stie, se va merge public pina in preajma alegerilor de anul viitor cu varianta Bacinschi. Apoi s-ar putea produce o "surpriza" gen Radovici-PDSR 2000 sau Basescu-Stolojan 2004. Adica Oprisan va anunta un alt candidat din partea USL, avind chiar doua favorite: patroana lantului de magazine Zanfir si mina sa dreapta din Consiliul Judetean Raluca Dan. Si nu sunt singurele optiuni. Plus ca ar putea veni pe turnanta, la categoria "impuse", liderul conservator Ionel Cel-Mare. Mai asteptam putin.
* Luati de viltoarea stabilirii candidaturilor, penelistii vrinceni au uitat sa zica doua vorbe, de omagiu, despre Alexandru Paleologu. Nici nu ne mai mira. Pe 2 septembrie s-au implinit 6 ani de la trecerea in nefiinta a fostului detinut politic, scriitor si parlamentar liberal. A fost senator PNL de Vrancea in mandatul 1996-2000. In 1990 a avut curajul sa infrunte proaspat instalatul regim neocomunist al lui Iliescu din postura de ambasador al Romaniei in Franta, declarindu-se ambasadorul "golanilor" din Piata Universitatii la Paris. Iar in scurt timp Iliescu l-a schimbat din post. Acum tatuca Ilici e foarte bun pentru penelisti. Sa le traiasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu