vineri, 28 ianuarie 2011

Politichii

* Baronul de Arges Constantin Nicolescu a imbatrinit degeaba. Degeaba s-a dat el smecher prin Arges si inainte (baietii stiu de ce!) si dupa 1989. A crezut ca-i merge la nesfirsit. Si n-a invatat smecherie. S-a crezut, ca atitia altii, imbatabil si nemuritor pe mosia lui de judet. Nici macar de la fratii sai intru baronie n-a vrut sa invete ceva fundamental: pe cine sa lingusesti si la cine sa "apelezi" pentru a te mentine la suprafata. Uite, de exemplu baronul nostru mioritic, Marean, s-a lipit imediat de Basescu in 2005 si trec problemele penale pe linga el ca gisca prin apa. Omul are multe tinichele de coada dar se "protejeaza". Si uite-asa au trecut mai bine de 4 ani si jumatate de cind dosarul in care Oprisan este inculpat pentru fapte de coruptie a ajuns in fata judecatorilor... Si acolo a ramas, indiferent de sala de judecata, magistrati, amplasament etc.
* Pe multe canale se transmite electoratului ideea ca puterea actuala isi creeaza avantaje in toate domeniile: impartirea de fonduri publice, majoritatea din Curtea Constitutionala, procurorii DNA, racolarile de parlamentari, modificari la Autoritatea Electorala Permanenta etc. Si cica, astfel, pedelistii se vor mentine la guvernare si dupa alegerile din 2012. Au uitat experientele anterioare cu PDSR in 1996 si cu PSD in 2004 - la fel se spunea despre ei si au ajuns in opozitie dupa alegerile parlamentare din anii respectivi.
* Nini Sapunaru a incercat sa-i ia fata lui Oprisan cu anuntarea oficiala a intentiei de a candida la Primaria Focsani in 2012. Oprisan nu a ripostat, deocamdata. Are timp si mijloace de a-si impune vointa si interesul. Pina atunci, s-au aruncat de momeala citeva nume de posibili candidati ai partidului rosu: Bogdan Matisan, Marian Spinu (in ciuda negarii vehemente a zvonurilor), Catalin Vrabie (ex-om de baza in CJV, ex-secretar de stat), Iulian Matache (seful Directiei Dezvoltare din CJV, ex-secretar de stat, sotul presedintei Judecatoriei Focsani). Acesta din urma ar putea fi pregatit si pentru alte functii. Si vor mai fi nume pentru a se testa reactiile.
* N-am reusit sa aflam cum a fost cafeaua bauta de Basescu la Hotelul Vrancea, inaintea manifestarilor din 24 ianuarie, impreuna cu Oprisan, Trasculescu si prefectul Oprea. Am vazut doar pupaturile, glumitele si semnele facute de Oprisan in dreptul oamenilor care l-au huiduit pe Basescu (inainte de a aparea presedintele!!!). Cica stia el ceva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu