marți, 15 mai 2012

Pe lângă alegeri

* Penelişti aprigi doritori de funcţii înalte ar putea rămâne cu buzele umflate. Nu numai cu burţile. După ce a fost lăsat să cadă cabinetul Ungureanu, mulţi membri mai vechi sau mai noi din PNL Vrancea îşi făceau planuri de mărire. Iar cea mai vizată funcţie a fost cea de prefect. Numai că şefii de la Bucureşti au hotărât să numească în fruntea Prefecturilor doar funcţionari publici. Singurul nume avut la dispoziţie de PNL Vrancea este Eugen Ciorici. Acesta a declinat oferta şi a cerut înapoi la ANAF, ceea ce a şi primit. Oricum, alde Dumitrache, Popescu, Lambrino s.a. tot nu pot ajunge pe scaunul de prefect. Ar fi o variantă cu chemarea acasă a lui Manuel Pleşa, consul economic la Ambasada României din Turcia. Însă, dacă ne gândim la zicala cu vrabia şi cu cioara ... ideea pare fantezistă. Aşa că tot Dragoş Mircea rămâne opţiunea de bază pentru PNL Vrancea.
* Oprişan a cerut o campanie electorală curată, fără cheltuieli, fără atacuri si alte asemenea lucruri de care el însuşi este străin. Şi-aşa această campanie electorală se anunţă liniştită şi anostă, cu rezultate dinainte ştiute. Chiar să nu se întâmple nimic interesant, să ne plictisim total?
* Sectacolul de 9 Mai, din Piaţa Unirii din Focşani, organizat cu mare bucurie din miliardele noastre, a scos la iveală un nou Sugiulescu pentru Marean. E vorba de unul zis şi Vali Bărbulescu. Aşa de mult l-a lins pe Marean că s-au golit rafturile cu lămâi din supermarket! Alo, Tavi Sugiulescu, ne auzi? Se vede treaba că ai cam îmbătrânit şi vine tare din urmă un nou val de pupincurişti, cu limba catifelată şi cu forţe proaspete!
* Vasile Blaga se vrea şeful PDL şi al opoziţiei. Şi dă tare peste tot anti-USL, anti-cabinetul Ponta, ca să pună botu' fraierii şi chiar să-l creadă mare opozant! Îi convine un PDL cam de 10% pe care sa-l controleze el şi cu ajutorul căruia să-şi negocieze anumite avantaje personale cu PSD (sau cu PNL). Fără prea mari obligaţii sau bătăi de cap. Cam cum dorea conu Dinu Patriciu cu PNL acum câţiva ani.
* Reale sau manipulate, nu trebuie să mire pe nimeni rezultatele ultimelor sondaje de opinie din Bucureşti care-l dau pe Sorin Oprescu drept câştigător detaşat cu peste 60% din voturi. După 4 ani de mandat, timp în care s-a ocupat doar de interese personale şi de promovarea propriei imagini, Oprescu va câştiga fără probleme încă 4 ani la Primăria Generală. Asta nu înseamnă că Bucureştiul va arăta mai european. Este o situaţie asemănătoare celei în care s-a aflat Băsescu în 2004: şi-a spulberat adversarii în cursa pentru Primăria Capitalei după 4 ani de mandat în care a dus o campanie electorală proprie zi de zi. Cu rezultate puţine pentru bucureştenii de rând. Au şi ăştia din Capitală nişte gusturi ... nu doar cei din provincie dau cu bâta-n baltă când şi-i aleg pe unii ca Mazăre, Oprişan, Falcă, Solomon, N. Constantinescu, C. Nicolescu, Fl. Popescu, S. Apostu, Dragnea, Gutău ş.a.m.d.
* Cică unii pedelişti puşi de formă să candideze prin judeţ nici nu vor trece prin localităţile respective ca nu cumva să-i supere pe primarii roşii în funcţie de mulţi ani. C-aşa-i în politica noastră mioritică şi a naibii de democratică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu