* PDL pare a se apropia in Vrancea de situatia dificila in care se afla PD in perioada 2001-2003. Oameni plecati, liste de candidati incomplete pentru alegerile locale, retrageri, politica de dupa perdea, "spaima" Oprisan s.a.
* PNL va lua la alegerile locale cel mult numarul de consilieri din 2008. Asa-zisele negocieri cu PSD s-au incheiat doar in favoarea partidului rosu. Chiar la Consiliul Judetean PNL risca sa obtina doar 7 consilieri pe lista USL, desi in 2008 obtinuse singur 8 consilieri judeteni. Penelistii au avut mare noroc cu motiunea de cenzura, ca, altfel, pierdea si din numarul de primari.
* Functionarii din Consiliul Judetean Vrancea lucreaza intens in interesul electoral al USL. Spre binele vrincenilor, desigur, doar nu al citorva personaje politice! Oamenii de baza ai lui Oprisan din CJV verifica la singe activitatea Biroului Electoral Judetean, ca nu cumva sa-i scape ceva "domnului presedinte". Stau cu ochii pe Biroul Electoral ca pe butelie! Iar daca e nevoie, presedintele BEJ e chemat in biroul care trebuie pentru explicatii si instruire. Sau poate fi vizitat acasa de Marian, doar sunt consateni de Bolotesti.
* In ultimele zile de depunere a dosarelor de candidati, 3 primari importanti ai PDL au sarit in barca PSD. Este vorba de primarii din Valea Sarii, Poiana Cristei si Suraia, adica exact comunele unde guvernele portocalii au alocat fonduri insemnate pentru diverse investitii. In cele 3 comune s-au derulat, in ultimii 3 ani, investitii cit nu se facusera in toate mandatele anterioare sub primari PSD. Putem deduce, eufemistic, ca sunt ceva probleme atit in dreptul primarilor respectivi (ieri PDL, azi PSD), cit si in ceea ce priveste modul de conducere si de organizare al sefului PDL Vrancea, Alin Trasculescu.
* Ca o consecinta a celor anterioare, monitorul lui Marean nu mai scrie nimic rau de cei 3 primari, asa cum obisnuia. Ultimul exemplu: inainte de Pasti, niste ciobani faceau mare taraboi impotriva primarului din Suraia si declarau ca-i vor face plingeri penale. Toate astea, alimentate in monitorul lui Marean. Acum, nimic. S-o fi stins conflictul? Or fi gresit ciobanii?
Si ceva despre asteptatele schimbari de pe scena politica. In primul rind, cabinetul prezentat de Victor Ponta pare unul echilibrat. Contine multe nume cunoscute publicului pentru a le lua ochii alegatorilor. Componenta cabinetului reprezinta si o echilibristica intre PSD, PNL si PC, precum si intre cele 3 partide si relatiile cu UE, FMI si Banca Mondiala. Cele mai bune exemple - Florin Georgescu si Leonard Orban. In al doilea rind, dupa probabila investire in functie, noul guvern trebuie sa gaseasca solutii rapide la solicitarile principale ale populatiei. Sunt multe iar romanii par a nu mai avea rabdare, asa cum am mai scris.
La Vrancea, in pole position pentru a prelua functia de prefect "apolitic" este Catalin Vrabie, fost secretar de stat in MAI in primul cabinet Boc - PDL+PSD - din 2009. Mai sunt si altii in asteptare. Deocamdata atit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu