miercuri, 9 mai 2012

Guvernamentale

* Noul guvern vrea sa le ia banii autoritatilor locale care primisera ceva fonduri de la cabinetul Ungureanu. Ia banii si de la primariile conduse de PSD, PNL sau de pedelistii trecuti in ultima clipa in barca USL? Dar daca primariile au cheltuit, deja, o parte din fondurile respective? Le blocheaza conturile? Ii executa silit?
* Promisiunile electorale facute pina pe la 1 mai se vor realiza, in parte, esalonat. Se va reveni, treptat, la nivelul salariilor bugetarilor din luna iunie 2010. S-au anuntat si alte masuri de ordin social, profitabile electoral, indiferent de ce se va intimpla incepind cu 2013. Cit peste electoral are balta/ bugetul?
* Unii intreaba de masurile de crestere economica, pentru dezvoltarea industriei si a agriculturii, de sprijinirea mediului privat, a investitiilor, a IMM-urilor s.a. Probabil ca vor veni si astea, ce atita graba?
* Dupa schimbarea prefectilor si a subprefectilor se pregateste inlocuirea sefilor de institutii publice.Vor fi si unii care vor ramine pe posturi, asa cum s-a intimplat in guvernarea portocalie cu unii mosteniti de la PSD si PNL: Mihai Copaci, Raduta Boldeanu, Octavian Vieru, Horia Frincu, Marian Lungu, Cati Matisan, Alexandru Lefter etc?
* N-am auzit, inca, nimic despre "baietii destepti", despre regiile, companiile si societatile nationale mari consumatoare de bani publici sau din buzunarele romanilor. Se preconizeaza o inlocuire a sefilor "lor" cu oamenii noii guvernari, asa cum s-a petrecut de fiecare data de 22 de ani incoace?
* Si una scurta, de-a noastra: bucurie mare in rindul sefilor si sefuletilor de prin IPJ Vrancea, odata cu venirea PSD-ului la guvernare. Acum se pot inclina fara niciun fel de emotie pentru a inhala direct de la sursa izul de trandafiri rosii. Sa le fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu