sâmbătă, 28 aprilie 2012

La cald, pe scurt

Pentru ca multi si-au dat cu parerea despre caderea cabinetului Ungureanu, nici eu nu stau deoparte si ma bag cu citeva chestiuni pe scurt, pornite de la realitatile prezente.
In primul rind, s-a confirmat faptul ca Basescu i-a cam lasat din mina pe pedelisti. Ca sa le dea o lectie, ca sa-i puna la colt, ca sa le arate pisica, ca s-a saturat de ei, ca nu mai poate sa-i tina in brate sau din orice alt motiv (sau mai multe adunate), Basescu nu a mai fost, de aceasta data, salvatorul de moment al PDL-ului. Pentru ca nu se stie ce turnura iau evenimentele in urmatoarele luni. In al doilea rind, abia dupa defectarea lui Sorin Frunzaverde s-a putut vorbi la modul serios de declinul PDL si de eventualul cistig electoral categoric pe care l-ar putea obtine USL, atit la locale cit si la parlamentare. Plecarea lui Frunzaverde a fost urmata de multe dezertari in rindul alesilor si organizatiilor portocalii din tara. Ca totul face parte dintr-un plan pro sau anti-Basescu, vom afla in cel mult un an.
Restul e ... firesc. Stringerea numarului necesar de voturi in Parlament pentru adoptarea motiunii de cenzura a fost doar o chestiune de uzura politica. L-am auzit, insa, pe Emil Boc, aratindu-se suparat pe "tradarea" deputatilor minoritatilor nationale, altele decit cea maghiara. E ca in zicala aia cu vacarul si satul. Cei mai suparati pe deputatii minoritatilor ar trebui sa fie pesedistii. Pentru ca reprezentantii minoritatilor nationale in Parlamentul Romaniei au fost mereu apropiati, sprijiniti si manipulati de FDSN/PDSR/PSD. Viorel Hrebenciuc stie cel mai bine! Asa ca pesedistii trebuie sa se arate deranjati de atitudinea deputatilor minoritatilor care au sprijinit cabinetele Boc si Ungureanu pina acum.
Cabinetul Ponta, inca neintrat in piine, are de facut fata unui val urias de asteptari concrete din partea romanilor. Nu cred ca noul guvern se va bucura de o perioada de gratie din partea populatiei. Nici guvernul Ungureanu nu a avut parte de asa ceva. Iar un guvern PSD-PNL-PC trebuie sa raspunda foarte repede asteptarilor si nevoilor stringente ale majoritatii romanilor: salarii, pensii, alesi corupti, tarife mici la utilitati publice s.a. Mai sunt si problemele ridicate de acordurile cu FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana. Va proceda guvernul USL la fel ca guvernele lui Basescu? Cum va fi gestionata problema Universitatii de Medicina si Farmacie de la Tirgu Mures cu predare in limba maghiara? Va anula noul guvern hotarirea fostului cabinet? Va modifica si legea invatamintului? Si altele...
Cit despre Vrancea ... aici se stie. Judetul a fost rosu inainte de 1989 dar si dupa 1989. Oamenii din teritoriu se plingeau de citeva luni de presiuni, directe sau prin intermediari, daca nu se inclina partidului rosu. Iar schimbarea guvernului ii va "convinge" pe cei mai multi ca nu e bine sa fie intepati de trandafirii rosii.
 
  

Un comentariu:

  1. interesant : PDminusL (fost albastru by "Petre, esti cel mai bun"), migrat de la doctrina si Internationala Socialista la popularii europeni (via masonului Frunzaverde) si la portocaliul gaunos al tristelor guvernari, pana la actual verzui cu care e vopsit gardul) acuza minoritatile ca nu ii mai sustin ..
    dar cand guvenul BOCanila a picat cu votul minoritatilor, de l-a pus taica ba'SECU pe "croitorasul cel viteaza" de la BNR, a fost ghini, nu ?!
    gestul bufonului BOCanila, viitor perdant al Primariei Cluj Napoca (numai sa nu defecteze pretenarii PDL de la PSD in Cluj : Dancu & Rus) este ultima zvacnire in politichia mioritica a acestui jenibil si slugarnic obedient al locatarului de la cotroceni.
    prilej cu care, dupa o dreapta si tovaraseasca invoiala, Rusanu+Hrebe+Blaga, ar putea sa cada la pace conform a ce au stabilit de comun acord cu cateva ceasuri inainte de motiune !
    sa traim si sa votam, BINE :)

    RăspundețiȘtergere