vineri, 3 februarie 2012

Amintiri

* Seful Politiei Rutiere isi arata muschii in fata superiorilor de pe linia MAI. Ca el ii recunoaste de sefi doar pe cei de pe linia rosie din judet. Asa ca pe Gheorghe al nostru il doare-n cascheta de dispozitiile legale si de cele ale reprezentantilor guvernului. El stie ca trebuie sa pocneasca din calciie si sa zica "Sa traiti!" numai in fata lui Marean. Umbrarescu, de exemplu, stie foarte bine de ce!
* Si uite-asa mi-am adus aminte de un episod de acum vreo 3 ani, atunci cind prefecta lu' Marean - Raluca - ii chema in biroul ei intr-o simbata dimineata, tot pe viscol, pe 3 barbati care s-au inmuiat pe loc in momentul in care Raluca le-a dat cite o hirtie si cite un pix sa-si scrie repede demisiile. Era vorba de inspectorul sef adjunct al Politiei, de seful Politiei Rutiere si de seful de la Sectia Drumuri Nationale. Motivul spus la fraieri - un accident mortal pe E85, in urma caruia au murit 4 persoane. Cei 3 "barbati" s-au conformat fara cricnire. Printre ei, Ionel Popescu, fost adjunct acum inspector sef al IPJ Vrancea. In urma cu 3 ani, militienii mioritici nu comentau in fata reprezentantului guvernului in teritoriu. De aceasta data, aceiasi militieni fac numai ce vrea muschii lor. C-asa-i intr-o dictatura democratica!
* Ministrul (inca) Traian Igas a declarat ca cei care au gresit si nu au colaborat la actiunile de deszapezire ar trebui sa plateasca. Vorbe, vorbe... Eu cred ca astia vor pleca in excursie in Thailanda sau Antalya.
* L-am auzit pe Crin ca se va imprumuta de la familie si prieteni pe durata grevei parlamentare!!! Mai bine spunea adevarul si nu mai prostea electoratul: va juca mai mult pocher, in compania unora cu lovele si a unor baterii de vodka superioara. Iar partenerii de masa vor pierde, pentru a nu stiu cita oara, multe zeci de mii de euroi. In favoarea Crinului norocos, desigur! Mon cher, are Crinul-jucator un noroc la carti, ce n-ai vazut! Cine nu crede, sa-i ia pe toti la detectorul de minciuni! Neaga cineva?
* Fostul premier Adrian Nastase a primit o condamnare mica, la misto, intr-un dosar de coruptie. Iar m-au napadit amintirile. De exemplu, mi-am adus aminte de un proces de coruptie ce taraganeaza de aproape 6 ani, acum aflindu-se pe rolul instantei din Cluj. E vorba de inculparea unuia de pe malul Milcovului care ii pune pe altii sa semneze iar el se ocupa doar cu incasarile. Si tot asa, s-a sters colbul amintirilor (ah, ce romantic!) si am revazut momentul in care El Portofelos de la Vrancea ii ducea lui Bombo, de ziua acestuia, un cadou "simbolic": o cutie frumos ambalata, plina cu ... lovele! Ca nu stia omu' ce sa-i cumpere! O, tempora!
* Se agita minerii din Valea Jiului. Unii incep sa-si aduca aminte de mineriadele anilor '90, in special cea din 1999. Si cum le frematau narile politicienilor rosii, tot in opozitie si atunci, ca rastoarna puterea CDR cu ajutorul minerilor. Si cum aia de pe la secu, politie, jandarmerie etc o dadeau de gard, nereusind sa opreasca inaintarea minerilor spre Capitala. Pentru ca ei alesesera, deja, cistigatorii scrutinului din anul 2000. Si cum se agita Marean prin CJ, ca preia el guvernarea in momentele alea tensionate... Pina la urma, ca de fiecare data, cei care au avut de suferit au fost minerii (=masa de manevra) iar cei care au profitat au fost politicienii.
* Pedelistii parca-s anchilozati. Nu pot reactiona concret si coerent la actiunile opozitiei, la manipularile si populismele zilnice. Se vede ca nu se pot ridica fara Basescu, ca depind de Basescu si ca, fara Basescu, sunt dezorientati. In ritmul asta, se apropie de PNTCD.
* Ce se intimpla prin politichia romaneasca actuala - chiar ca suntem in plina perioada Caragiale: declaratii sforaitoare, demisii, retractari, populisme, tarisoara mea, poporul, binele public, reforma, bunastarea oamenilor, romanii mei, nevoile oamenilor, libertatea, democratia si alte vorbe goale, de televizor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu