luni, 30 ianuarie 2012

Restante

* La sarbatorirea Unirii Principatelor Romane partidele si-au carat sustinatori in Piata Unirii din Focsani. PSD mai multi, PDL mai putini iar PNL si mai putini. Plus oameni de la PP-DD, PC, PRM. Iar cei adusi si-au executat "numarul", in mare parte. Au aplaudat sau au fluierat, in functie de partidele care i-au adus la manifestare. Bine ca nu s-au incaierat, pentru ca exista riscul producerii unor busculade, tinind cont de numarul mare de oameni prezenti in Piata Unirii. Si nu s-ar mai fi putut tine in friu ostilitatile, daca s-ar fi declansat vreun conflict.
* Cum era de asteptat, seara de 24 ianuarie s-a incheiat cu un protest "spontan", timp de vreo 20 de minute, oamenii fiind coordonati din umbra de citiva primari si consilieri rosii. Oprisan i-a linistit pe jandarmi, spunindu-le ca protestatarii nu vor sta mult si ca vor pleca repede acasa. In schimb, Sapunaru era putin nedumerit si intreba unde sunt oamenii lor - adica ai PNL. I s-a transmis ca doar ai celorlalti - adica ai PSD - au ramas, iar ai sai au plecat deja. Curata spontaneitate, coane Iancule!
* Iarna ne prinde mereu nepregatiti. In schimb, actiunile de deszapezire au avut de luptat cu ... campania electorala. Oprisan s-a aratat cam ofticat (prietenii stiu de ce) si s-a apucat sa anunte ca drumurile judetene, administrate de institutia pe care o conduce el, ar fi curatate. Cind colo, multe dintre acestea erau blocate iar zeci de masini se impotmolisera in nameti. Iar ca bonus, erau lasate la urma deszapezirii drumurile judetene ce traverseaza comunele conduse de primari pedelisti. Coincidenta, dom'le, ce mai!
* Firmele care cistigasera la licitatie activitatile de deszapezire pe drumurile nationale si judetene (de exemplu ale unora ca Umbrarescu sau Roman) au demonstrat ca nu sunt nici ele pregatite pentru o vreme atit de rea. Sau, poate, n-au vrut sa actioneze cum trebuie!?
* Apropierea alegerilor incepe sa-i mai dezmorteasca pe politicieni, mai ales pe cei din opozitie. Vor sa treaca la actiuni radicale, gen greva parlamentara, insa nu se stie cu ce impact asupra electoratului. Opozitia trebuie sa puna mai multa presiune pe coalitia de guvernare si sa le speculeze cu inteligenta erorile. Depinde, insa, de cum va percepe electoratul aceste actiuni.
* Ca tot veni vorba de greva parlamentarilor din opozitie. Sa intelegem ca vor renunta acestia la salarii, indemnizatii, masini si telefoane de serviciu, sume forfetare, cazari, deconturi, angajatii din cabinete si alte avantaje?
* Se aude, de ceva timp, ca Dumitru Dila, proaspat bunic, va reveni in fruntea Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Vrancea, conform unor sentinte judecatoresti. Si, cu aceasta ocazie, mi-am adus aminte de un fost comisar Pupaza, disponibilizat acum vreo 2 ani. Cica si el ar putea reveni in curind, mai ales ca il are ca avocat pe sotul Ralucai Dan. Iar Pupaza asta ar avea sustinere si din partea PSD si din partea PDL, impartial ca tot romanul, mon cher! Unii patroni, gen nea Gicu, isi amintesc cu groaza de controalele pe care le facea asta - pavele si alte cele trebuincioase pentru casa.
* Aaaa, dar colegul sau Voinea, arestat pentru fapte de coruptie, pentru cine cara mincare, bautura, materiale de constructie s.a.?
* Pe 30 ianuarie 1852 se nastea inegalabilul Caragiale, mai actual ca oricind. Catavencu, Tipatescu, Dandanache, Trahanache, Dumitrache, Chiriac, Valentino, Pristanda, conu Leonida, Bibicu, Ipingescu, coana Joitica, Mache, Tache si cu Lache, nea Mitica ... vi se par doar personaje de poveste?

Un comentariu:

  1. intrebare de baraj - cine i-a recomandat lui Ponta sa nu vorbeasca in Piata Unirii si de ce ;)

    RăspundețiȘtergere