miercuri, 22 februarie 2012

Pe scurt

* Ne miram de zile intregi ca nu avem tehnica necesara pentru a actiona prompt si eficient in orice situatie de calamitate. Pai si asta e rezultatul "interesului" de care au dat/ dau dovada toti politicienii care s-au perindat prin guvernarile ultimilor 22 de ani. Am mai scris: a venit vremea sa platim pentru toate erorile post-decembriste! Dar platim doar noi, multimea! Alesii nostri, mult mai putini decit noi, stau linistiti!
* In Vrancea au ajuns tot felul de ajutoare pentru sinistratii zapezii. Zeci de camioane cu alimente dar si cu alte produse au strabatut aproape toate localitatile judetului. S-au impartit multor oameni chiar daca acestia nu fusesera ingropati in nameti. E foarte bine ca s-au dat, mai ales ca sunt multi romani necajiti. Dar, ca la noi, primarii si o parte din consilieri (mai ales cei colorati in rosu si in portocaliu) au manevrat cum le-a convenit lor operatiunea de distribuire a acestor alimente. Ca in campania electorala! Plus ca sacose intregi/ saci/ cutii au intrat in camarile unora care nu aveau nevoie sau chiar prin magazinele edililor si prietenilor acestora!
* Ninsoarea si viscolul au fost o binecuvintare pentru mult iubitul cel mai ... cel al Vrancei. Si-a facut campanie la greu si, apoi, in portofelul public al judetului vor intra citeva zeci de miliarde de lei vechi. Bani numai buni pentru a incepe un an electoral profitabil!
* Demagogiile si acuzatiile politicienilor de toate culorile continua. Ca doar de astea au nevoie oamenii care au trecut prin cosmarul alb! Indepartarea zapezii de pe strazi si din gospodarii, riscul darimarii caselor din paianta sau cel al producerii de inundatii nu par prioritare pentru politicienii de pe malul Milcovului.
* Cred ca "zapeziada" a lansat un concurs de limbisme si sugisme nord-coreene. Citiva consilieri judeteni PNL si PSD s-au intrecut in a-l proslavi pe Oprisan in cadrul unei sedinte de Consiliu Judetean, mai ceva ca pe vremea lui nea Nicu. Va amintiti de dialogul dintre gardian si detinutii politici din "Cel mai iubit dintre paminteni"?
- Cum va uitati, ma, la mine?
- Ca la Dumnezeu!
Cistigatorul sectiunii de saptamina trecuta a fost, dupa o lunga serie de deliberari, penelistul Lambrino. Tot inainte, tovarasi!
* La acest concurs unde este nevoie de multa lamiie s-a inscris, pe turnanta, si proaspatul penelist Tigaeru-Rosca. Care n-ar zice nu daca Oprisan ii da verde la o candidatura pentru fotoliul de primar al Focsaniului. E bun macar si ca o sperietoare pentru Bacinschi si alti doritori. Mai ales ca acum citiva ani se vorbea ca socrul Rosca ar putea fi in carti pentru Primaria Focsani. Tot pe varianta rosie, bineinteles.
* Au fost lansate pe piata citeva zeci de pagini reunite sub forma unei scrisori/ radiografii deschise sub semnatura lui Oprisan. Oamenii din Consiliul Judetean au avut ceva treaba sa scrie atitea pagini! Pai daca alta treaba nu au?! De-aia suntem noi, vrincenii, mindri ca-i platim din banii nostri pe multi care slujesc pina la ultima suflare un singur individ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu