duminică, 31 ianuarie 2010

Va porni PNL alianta cu PSD din judetul nostru?

Dupa cum relateaza presa nationala, liderii PNL le-au transmis un mesaj clar liberalilor din toata tara: fara aliante, intelegeri sau alte tipuri de colaborari cu PDL. In ritmul asta, am putea asista la nasterea unei noi aliante politice - cu dedicatie speciala anti-Basescu - intre PSD si PNL. De altfel, penelistii au demonstrat in ultimele luni o fidelitate de necrezut fata de pesedisti, atit la nivel central cit si la nivel judetean.
Si, asa cum am vazut ca se deruleaza asa-zisele negocieri dintre liderii vrinceni ai PNL si PDL, nu am mai avea dubii cu privire la intelegerile din politica mioritica. Printre solicitarile lui Nini, Catalin Popescu, Valerica Zamfirescu, Nicu Mazere&comp adresate PDL se numara:
- 30 la suta din posturile de conducere din institutiile deconcentrate;
- un post de subprefect;
- multi bani de la guvern pentru cele 17 primarii conduse de penelisti;
- un fotoliu de viceprimar la Focsani;
- alti viceprimari pe unde se mai poate.

Printre solicitarile liderilor PNL adresate lui Oprisan se numara:
- un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean (special pentru Catalin Popescu);
- un viceprimar la Focsani (pentru Vasile Dobre);
- bani cit se poate de la bugetul judetean pentru cele 17 primarii liberale;
- noi majoritati prin consiliile locale din judet.

In plus, conform surselor noastre, protocolul pe care ar urma sa-l semneze Oprisan si Nini contine doua clauze interesante. Una se refera la faptul ca, daca vreun ales local nu respecta relatia cu partenerii politici si ordinele de partid, respectivul va fi exclus din partid, pierzindu-si, astfel, mandatul de consilier. Un alt punct interesant face referire la posibilitatea continuarii parteneriatului PSD-PNL si dupa alegerile locale din 2012.
Asadar, penelistii vrinceni respecta de mult timp directiva lui Crin Antonescu de a se alia cu PSD si nu cu PDL. Daca imi amintesc bine, Sapunaru sustinea pina in urma cu vreo doua luni ca cine se va alia cu Oprisan ia teapa si va avea extrem de mult de pierdut, politic si financiar. Totodata, Sapunaru se declara convins ca o colaborare PNL-PDL este absolut necesara in Vrancea pentru detronarea lui Oprisan din fruntea judetului. Dar, vorba unui ”clasic” in viata, in politica numai boul e consecvent.
Daca memoria nu ne inseala, cei care au pus botul la Oprisan s-au cam intepat pina acum, asa ca... In plus, bugetul judetului pe anul in curs este mai mic decit anul trecut. Daca in 2009 primariile PNL au fost in avarie, de unde va avea Oprisan acum bani sa-i multumeasca atit pe cei 47 de primari ai sai cit si pe cei 17 primari ai PNL? Iar functia de vicepresedinte la Consiliul Judetean este una mai mult simbolica, din moment ce Oprisan detine singur majoritatea si face doar ce vrea el.

Grabirea perfectarii unei aliante locale PSD-PNL este determinata, intr-un anumit procent, si de slabiciunile liderilor vrinceni ai PDL. Tensiunile si disensiunile interne nu par a se incheia prea curind.

Un comentariu:

  1. bine-ai venit, Catalin :)
    m-a bucurat sa aud ca ai facut pasul asta, sigur ai destule de spus ! o sa devina o obisnuinta sa te citesc si sa interactionam. vezi si tu : subiecte is destule in provincia europeana Vrancea, p'aceste plaiuri mioritice unde toti "liderii" se cearta dar, pe la spate, "se semneaza contracte", e pe baza de licitatii si parandarat (asa cum spuneam si eu intr-un articol mai vechi) !
    dovada si aceste randuri care fac referire la asemenea actori politici jenibili...
    te-am adaugat deja in lista, sa ai inspiratie si pe blog !
    bafta ;)

    RăspundețiȘtergere