luni, 25 ianuarie 2010

Negocieri degeaba

Doi insi care negociaza ceva vin fata in fata, teoretic, fiecare, cu cite o cerere si o oferta. Se discuta problemele in aparenta deschis, cu argumente si interese de o parte si de cealalta. Daca se doreste un rezultat pozitiv, cei doi ajung la un compromis satisfacator amindurora. Daca nu, atunci unul din ei sau ambele parti vin cu idei fixe si conditii absurde. Si nu renunta la ele. Asteapta doar ca partenerul de negociere sa se supere si sa nu accepte conditiile respective. Astfel, cel care a tinut cu dintii de absurditatile sale rasufla usurat ca cel din fata lui nu i-a acceptat conditiile. Iar negocierea nu a avut un rezultat pozitiv.

Orice asemanare cu asa-zisele negocieri dintre reprezentantii filialelor judetene ale PDL si PNL este reala, adevarata si demonstrabila. Un exemplu de solicitare stricta a penelistilor vrinceni (coordonati de un "adevarat" urmas al liberalismului Bratienilor - fostul demnitar PDSR-PSD Catalin Popescu): le voteaza viceprimarul pedelistilor in Consiliul Local Focsani in schimbul a 30 la suta (!!!??!) din posturile de conducere din institutiile deconcentrate din judet. Ca si cum PNL ar face parte din guvern iar procentul respectiv li s-ar cuveni prin vreun protocol national intre cele doua partide.

Cit priveste negocierile cu Oprisan, penelistii lui Nini au fost mult mai maleabili si nu au pus mari pretentii. Oricum nu vad nimic de la Oprisan. Doar ce firimituri vrea el sa le arunce.

Se prea poate ca in sedinta din 26 ianuarie a CL Focsani sa se aleaga, in sfirsit, viceprimarii. La bursa se arata favoriti doua nume de pesedisti de incredere de-ai lui Oprisan: fostii viceprimari Nistoroiu si Mardare. Nu sunt excluse nici variantele Matisan sau Pintilie. Pe de alta parte, daca intelegerea PSD-PNL prevede cite un viceprimar din ambele tabere, atunci penelistii il au ca pretendent, de mult timp, pe Vasile Dobre.

La ora scrierii acestui material, sansele ca PDL sa aiba un viceprimar la Focsani sunt aproape nule. Poate de-aia au si lansat pe piata un nume necunoscut ca posibil candidat al lor - Cristinel Susu. Ati auzit de el?

Cum in politica se aplica foarte mult afirmatia potrivit careia niciodata sa nu spui niciodata, in 24 de ore se pot produce surprize. Se baga cineva la pariuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu