luni, 25 ianuarie 2010

De la Unire adunate

Iata citeva aspecte de la sarbatoarea Micii Uniri de la Focsani pe care nu le-am vazut consemnate in presa locala.
In primul rind, nimeni nu a precizat ora exacta a sosirii presedintelui in oras. Pentru o cit mai corecta informare a opiniei publice va spun ca Base a ajuns cu masinile SPP de la Bacau (unde aterizase cu avionul) la Focsani la ora 15.07. A oprit in fata hotelului Vrancea, supravegheat de sepepisti si securisti, fiind intimpinat doar de Oprisan. In vremea asta, prefectul Nelu si pedelistii se invirteau prin Prefectura, pe la sediul de partid sau cine mai stie prin ce locuri din oras. Bineinteles ca Oprisan a sarit pe Base sa-l imbratiseze si sa-l pupe, ca intre prieteni. Base nu mai era acum dictator sau distrugator de tara! Si nici Oprisan nu mai are stare de urgenta cu justitia, de mult timp! Oprisan a venit la Teatrul Pastia pe la 15.50, intre timp sosind pe rind prefectul, primarul si oficialii PDL. Presedintele a ajuns la manifestari la ora stabilita, adica 16. Surprinzator sau nu, Base nu s-a mai pupat cu nimeni cind a ajuns la teatru.
Cind s-a dansat hora unirii, Oprisan a fost cel care le-a facut semn muzicantilor sa se opreasca, dupa citeva minute, din cauza frigului. Baia de multime a fost mai scurta de aceasta data, tot din cauza frigului.
In fata si in jurul Teatrului Pastia s-au adunat, la moment dat, cu putin peste o mie de oameni. Dintre acestia, aproape jumatate erau forte de ordine: politisti, jandarmi - cu sau fara uniforme - sepepisti si securisti, activi sau in rezerva, plus militari.
La urcarea in masina oficiala, presedintele nu a scapat, totusi, de pupaturi. Asa ca, daca a sarit Oprisan sa-l pupe, atunci Base l-a pupat si pe timidul prefect Nelu.

Si inca ceva distractiv. Am citit in monitorul lui Oprisan ca Base a fost intimpinat in fata teatrului doar de Oprisan si Bacinschi, care l-au si insotit peste tot. Numele prefectului nu apare pe nicaieri, desi a fost in coasta presedintelui pe toata durata manifestarii si a luat si cuvintul. Nu ma mai mira demult "deontologia" si "profesionalismul" celor de la ziarul lui Oprisan. A fost doar o remarca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu