vineri, 29 ianuarie 2010

Sandel Doaga pare transpartinic

Desi nu intra in categoria institutiilor deconcentrate politice, Inspectoratul de Politie Judetean a fost mereu pe lista de prioritati a tuturor partidelor aflate la guvernare. "Nu ne amestecam", spun, invariabil, politicienii de toate culorile atunci cind vine vorba de activitatea politistilor. Ceea ce s-a dovedit a fi doar o demagogie de doi lei, ca multe altele. Toti politicienii vor sa controleze, sub o forma sau alta, activitatea IPJ Vrancea.
Deocamdata, doar Oprisan a reusit sa-ai impuna cu adevarat oameni de incredere in conducerea Inspectoratului de Politie. Singur sau cu ajutorul "adversarilor" politici. Cum este cazul actualului sef al IPJ, Sandel Doaga. Om de incredere al liderului PSD, pus in functie in 2008 de liberalul Sapunaru.
Culmea, nici PDL nu pare a fi deranjat de acest Doaga, din moment ce nu s-a facut nimic pentru a-l schimba din functie. Ba, din ceea ce se observa, Doaga va ramine in fruntea Politiei atit timp cit va dori! Si-a aranjat cartile si, daca vrea, va fi sef pina la sfirsitul anului, atunci cind poate iesi linistit la pensie.
Controalele care se desfasoara de vreo doua luni prin IPJ Vrancea au doar rolul de sperietoare si de birfa. Cel mai probabil, vor fi sacrificati unii indezirabili asa, de ochii lumii. Se pare ca primul vizat este adjunctul lui Doaga, Tomita Pavaloiu, care nu face parte din vreo gasca politieneasca sau politica. Mai ales ca omul este dedicat meseriei de politist si nu pune botul la smenuri. In plus, prietenul sefului PDL Vrancea, Alin Trasculescu, este suparat ca vacarul pe sat pe politistul Pavaloiu. Este vorba de viceprimarul din Marasesti, Valerica Chitic, cel care a facut scandal in sediul politiei din oras in ziua turului doi al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009.

Ca bonus, se vorbeste ca sefia IPJ Vrancea va fi luata, la un moment dat, de un ofiter din afara judetului. Numele vehiculate pina acum, gen Stefanescu, Badiu, Manolache sunt petarde sau pentru functii mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu