duminică, 30 martie 2014

Adunate

* Cazul bebeluşului mort din Homocea şi responsabilitatea pasată de la o instituţie la alta au iscat o anumită agitaţie în societatea adormită a judeţului. S-au testat, cu această ocazie, anumite comportamente şi atitudini care vor domina, în scurt timp, asupra instituţiilor publice din Vrancea. Rolul de tartor şi l-a asumat subprefectul Cristi Misăilă, un apropiat al lui Oprişan. Acesta şi-a arătat muşchii în faţa şefilor mai multor instituţii chiar dacă intervenţiile sale nu au fost dintre cele mai potrivite, corecte şi responsabile. Li s-a arătat pisica unor şefi care nu sunt pe placul PSD - Cătălin Graur de la DSP şi Vitalie Beţişor de la Serviciul de Ambulanţă - şi au fost menajaţi cei agreaţi de PSD (şi chiar cu responsabilitate în rezolvarea cazului respectiv) - Constantin Mîndrilă de la Spitalul Judeţean şi cms. şef Marian Cîrjică, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea. Rezultatul ''anchetei'' subprefectului a fost unul fâsâit, aşa cum am prevăzut. Oricum, şefilor neagreaţi li s-a demonstrat că vor fi aşteptaţi la cotitură. Iar subprefectul Misăilă vrea să-i demonstreze lui Oprişan că se poate baza pe el pentru a-l promova în fotoliul de prefect, că poate fi şi el mână forte şi degrabă vărsătoriu de sânge necompatibil cu PSD.
* Peneliştii au început să mai dea pe goarnă câte ceva din mişmaşurile făcute sau pregătite de foştii colegi de alianţă. Unul dintre proiectele pregătite intens ar fi constituirea unei alte societăţi locale de termoficare. Astfel, ENET Focşani ar fi declarată falimentară, în mod oficial. Gaura neagră a înghiţit, deja, multe sute de miliarde din buzunarele focşănenilor iar voturile nu trebuie pierdute. Apoi, după apariţia unei noi societăţi curate şi uscate, se va găsi o formulă de parteneriat public-privat (în avantajul câtorva focşăneni, desigur) iar după ceva ani societatea de termoficare fără datorii va trece în proprietate privată. O formulă care se bazează pe precedente şi alte proiecte asemănătoare de manipulare şi prostire a electoratului: SC Drumuri şi Poduri sau SC CUP Salubritate.
* Până una, alta, o firmă de transport gunoaie are mare trecere la puterea roşie. Prin dispoziţia domniţei Ralu de CJ, primarilor li se atrage atenţia că societatea unuia cu nume de comandant otoman ar fi, obligatoriu, cea mai bună firmă care trebuie să care gunoaiele din comunităţile lor. Le cară, nu le cară, nu contează. Autorităţile locale trebuie să încheie contracte cu firma respectivă. Omu' are şi maşini de transport persoane, foarte bune în campaniile electorale şi în alte acţiuni de partid. Şi a răspuns la comenzi până acum, aşa că nu se face să nu fie ajutat cu banii alegătorilor.
* Notarul de Panciu şi deputat de Focşani, Ciprian Nica ''Bratosin'', este un apărător fervent al privilegiilor demnitarilor şi un aprig susţinător al proiectului de lege privind amnistia şi graţierea (întru satisfacerea stăpânului Marean). Fiind vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deputatul roşu are posibilitatea să manevreze proiectul conform intereselor demnitarilor, când se va ivi oportunitatea. Mai ales că neamul Becali (şi alţi infractori sau posibili infractori celebri) ar putea pregăti muuuuulte milioane de euroi pentru convingerea parlamentarilor de necesitatea adoptării legii amnistiei şi graţierii. Gura lumii, slobodă!
* O firmă daneză care creşte zeci de mii de porci aproape de Focşani şi invadează atmosfera cu mirosuri specifice nu poate face nimic fără implicarea PSD. Oamenii de bază ai lui Oprişan se implică în toate acţiunile companiei iar alde Kim&comp nu împrăştie niciun ''parfum'' fără aprobarea acestora, gen Necula sau Negulescu. Toate activităţile şi comunicatele companiei sunt trecute prin filtrul oamenilor lui Oprişan. De-aia pute aşa prin oraş, câteodată?
* În ultimii ani, Casa Regală a României a demonstrat că i-a iertat pe comunişti şi pe securişti. Membrii Casei Regale s-au înconjurat de reprezentanţii regimului comunist şi de urmaşii acestora şi se simt foarte bine împreună. Un ultim mic exemplu de compromis moral: AGERPRES  a primit distincţia ''Nihil Sine Deo'' din partea Casei Regale a României la împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea agenţiei naţionale de presă. În motivarea acordării distincţiei, membrii Casei Regale susţin că AGERPRES ''informează corect şi imparţial''. Ce-am mai râs! Unde or fi văzut membrii Casei Regale deontologie şi imparţialitate la această agenţie de ştiri? O agenţie condusă de oamenii lui Iliescu, Năstase şi Ponta după 1989, indiferent de cine era la guvernare. Toţi oamenii cu scaun la cap au văzut cât de ''corecte'' şi ''imparţiale'' sunt materialele de presă ale agenţiei respective. Mai mult, după pensionarea matusalemicului iliescian Mihai Roşca, la conducerea AGERPRES  se află acum un alt politruc PSD, fost şef al biroului de presă al PSD, pe nume Gi-bou/ Gi-boi/ Gi-bour sau cam aşa ceva. Un profesionist, ce mai, independent, echilibrat, echidistant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu