sâmbătă, 12 aprilie 2014

Pesedisme

* Gura bate ... inima. Oprişan a fost foarte vocal în ultima săptămână. S-a zbătut din răsputeri, cu aceleaşi expresii uzate şi găunoase pe care le foloseşte de ani de zile, să apere baronii PSD (inclusiv pe el însuşi) în faţa justiţiei. A devenit, pentru câteva zile, chiar un fel de purtător de mesaj/ de atitudine/ de imagine al PSD. Rău a mai ajuns acest partid! Şi atât de tare s-a stresat Oprişan încât l-au doborât palpitaţiile! Măi să fie! Cine l-o crede? Chiar să fie procurorii anticorupţie atât de terifianţi încât să-i zdruncine naturelul simţitor al celui mai ... cel al Vrancei? De ce s-ar teme Oprişan de procurorii DNA, el, cel curat, cel muncitor, cel drept? El, mare iubitor de portofele publice curăţate şi de buzunare private vămuite drastic! Procesul în care Oprişan este inculpat pentru fapte de corupţie trenează în justiţie de aproape 8 ani, până la prescriere. Dosarul de prostituţie şi proxenetism ''Marta'' în care Oprişan a fost primul politician luat la întrebări este pe undeva, prin sertarele procurorilor. Iar cele 4.000 de sesizări ale Curţii de Conturi cu privire la gestionarea frauduloasă a fondurilor publice în administraţiile locale şi judeţene din toată ţara abia se studiază. Aşa că nu înţelegem de ce ar fi tracasat autointitulatul şef al Vrancei. Poate-i de la astenia de primăvară? Sau de la schimbările bruşte ale vremii? Ori gazela cea blondă, care i-a stat alături şi la spital, îl încinge cam tare?
* Magistraţii de la Înalta Curte au stabilit că notarul din Panciu şi deputat PSD de Focşani, Ciprian Nica ''Bratosin'', a fost colaborator al securităţii. Ce surpriză! Aşadar, vârful de lance al PSD în susţinerea legii amnistiei şi graţierii şi în promovarea privilegiilor demnitarilor a minţit grosolan atunci când a semnat declaraţia pe propria răspundere cum că nu a colaborat cu securitatea. Adică Nica ''Bratosin'' a minţit - cu propria iscălitură - aşa cum obişnuieşte de ani de zile notarul ''infractor'' preferat al lui Oprişan să-şi păcălească alegătorii. Legea, bunul simţ, onoarea, moralitatea? Vorbe, ''Bratosin'' ştie foarte bine. Doar e vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Să-şi dea demisia? Ei, aş!
* Printre atâtea declaraţii aiuritoare din ultima vreme, nedemne pentru demnitarii unui stat democratic şi membru UE şi NATO, am văzut că alde Ponta şi Oprişan se compară cu românii ucişi în Decembrie '89!!??! Ce să mai spunem? O nouă dovadă de nesimţire, mult mai gravă decât modul în care manevrează banii publici în interese personale sau de grup.
* Ca de obicei, observăm că PSD trage tare cu acapararea secţiilor de votare din judeţ cu activiştii săi ''independenţi''. Iar prefectul Kanty nu pare a avea vreo problemă. L-o fi reevaluat Marian? Sau a bătut palma cu PSD, aşa cum susţine Ludovic Orban? Nu putem crede asemenea speculaţii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu