sâmbătă, 22 februarie 2014

Restanţe

* PSD şi PNL trag tare prin teritoriu să-şi formeze alte majorităţi în consiliile judeţene şi locale odată cu ruperea USL. Orice combinaţie ar putea fi posibilă. Noi, la Vrancea, stăm liniştiţi. Oprişan şi-a asigurat majoritatea fără PNL în Consiliul Judeţean Vrancea şi în Consiliul Local Focşani încă de la întocmirea listelor de candidaţi USL de la alegerile locale din 2012. Prevăzător, ca să nu fim răutăcioşi şi să spunem că i-a făcut în sânge pe Nini şi Alin. Cu mici inserţii UNPR şi PC, Oprişan are majoritate de 18 din 33 în CJV şi, respectiv, de 11 din 21 în CLF. C-aşa-i în politică!
* S-au demascat! Vorba unui fost june-prim al politicii româneşti, paraşutat prin PNL acum, tată şi bunic aproape în acelaşi timp (să-i trăiască!). Adică încep să prindă contur şuşotelile pesediştilor de pe la colţuri, încă de anul trecut, cum că PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 în persoana lui Mugur Isărescu. La cum se gudură şi se laudă unul pe/cu altul Ponta şi Isărescu în ultimele luni... Oare inestimabilul guvernator al BNR a primit acceptul de a candida din partea PSD la preşedinţia României de la ''şefii'' săi: Bilderberg, Clubul de la Roma, masoneria etc?
* Pe masa preşedintelui Băsescu se află la promulgare un act normativ ce modifică legea 101/ 2006 privind salubrizarea localităţilor. O lege cu multe interese şi cu o piaţă de vreun miliard de euro. Modificările au fost iniţiate de un senator PSD (ex-PDL) care, cică, reprezintă judeţul Vrancea - Petru Filip. Conform celor pe care le-am scris toamna trecută, ia să ne imaginăm o povestioară (de succes, bineînţeles!) din Vrancea! Dacă legea respectivă va suferi, până la urmă, modificările stabilite de cercurile de interese politico-economice, adică de parlamentarii noştri incoruptibili, ar putea avea şi Vrancea un beneficiar. Spre norocul nostru! Cum se ştie, CUP Salubritate este singura societate profitabilă a municipalităţii focşănene. Conform probabilelor modificări legislative, CUP Salubritate va prelua toată activitatea de colectare a deşeurilor reciclabile din judeţ. Apoi, firma ar intra, sub diverse pretexte/ acorduri/ proiecte/ şmenuri, pe mâna firmei fratelui Adrian. Care are, deja, câteva zeci de maşini şi utilaje pregătite în acest scop. După modelul SC drumuri şi Poduri (a CJV) - Mavibeton. Să nu le stea în gât aldămaşul!
* În ultimele luni ne-au cam zăpăcit ştirile cu tineri vrânceni care găsesc portofele pe stradă şi le restituie proprietarilor. Ce ţi-e şi cu tinerii din ziua de azi! N-au învăţat nimic de la cel mai mare iubitor de portofele al Vrancei!
* Am remarcat că se tot prezintă diverse probleme din Focşani, legate de autorităţile locale, în monitorul lui Marian. Ca să-i facă în ciudă lui Didi şi să-i netezească drumul lui Vrabie către fotoliul de primar al Focşaniului. Unii ar vrea înainte de terminarea mandatului, în 2016.
* Discipolul lui Oprişan din Consiliul Judeţean, trimis la Ministerul Dezvoltării, a fost pus de guvern să coordoneze, câteva zile, situaţia problematică din judeţul Buzău din perioada ultimelor ninsori. Şi, cum s-a văzut Matache al nostru mare şef, a început să se comporte aşa cum a învăţat de la mentorul său. De şi-au blestemat buzoienii zilele. Şi i-au transmis multă. multă. multă ... sănătate!
* Zbaterile leşinate pentru aşa-zisa coagulare a dreptei se desfăşoară doar la televizor. În rest, liderii care se joacă pe la dreapta politică se înjură şi-şi dau la gioale fără număr. S-au scris în presa naţională mai multe astfel de aspecte. Mai dau şi eu o situaţie (pe care n-am văzut-o scrisă pe undeva). Cică Vlad Moisescu (dat afară din PNL de Crin, pe motiv de mulţi bani şi insubordonare), cel care a înfiinţat Iniţiativa România Liberală şi s-a înscris în PNŢCD, trage tare pentru dezbinarea dreptei. În primul rând, a îndepărtat PNŢCD de celelalte forţe care se revendică de dreapta - FC, PMP etc. L-a ''convins'' destul de uşor pe Aurelian Pavelescu şi ar fi achitat datoriile PNŢCD cu sediul din Bucureşti şi nu numai. Moisescu, alături de ceilalţi daţi afară de Crin din PNL - Chiliman, Diana Tuşa, neliniştitul deputat FC Dan Cristian Popescu - ar avea ca unic scop ruperea PNL şi dărâmarea lui Crin. Şi acţionează, ca atare, împreună cu lideri PSD. Moisescu&comp vor să scoată PNL de la guvernare, să scindeze partidul şi să-l tragă pe linie moartă pe Crin. Aşa că - mai uşor cu bla-bla-urile cu ''unificarea dreptei'', ''interesul naţional'', ''demnitate politică'' şi altele asemenea. Ca să nu mai amintesc şi de o serie de iubitori de amantlâcuri cu PSD din jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Chiar secretarul general al Forţei Civice, unul plecat de prin PDL (ultima dată), Ştefan Pirpiliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu