duminică, 2 februarie 2014

Printre nămeţi

A trecut prima săptămână de ninsoare adevărată din această iarnă. Deşi mă gândeam că zăpada reprezintă o chestiune administrativă, iată că politicianismul dâmboviţean a dominat toate atitudinile, deciziile şi acţiunile autorităţilor centrale şi judeţene. Aşa cum Ponta&USL s-au folosit politic de viscolele din ianuarie-februarie 2012, din opoziţie, la fel au manipulat ninsorile de acum, de la guvernare de această dată. Doar unghiurile au diferit. Prosteala e aceeaşi. Câte ceva, pe scurt.
* A nins mai puţin ca acum 2 ani. Vântul a bătut puternic câteva zile. Dar guvernanţii şi cei care-i sprijină s-au văitat şi au urlat că e rău de tot, ca să-i sperie pe votanţi, să-şi justifice intervenţiile târzii sau ineficiente şi, bineînţeles, să cheltuiască mulţi bani publici mai cu spor (propriu). Ne-au băgat basmul cu cele 3 condiţii care s-ar fi îndeplinit simultan acum (şi nu în 2012) pentru declararea codului roşu: ninsoare abundentă, vânt puternic şi ger. Numai că acum s-a îndeplinit condiţia esenţială pentru cod roşu - PSD la guvernare.
* Cum au vrut muşchii baronilor, s-a instituit repede starea de alertă (mai ales în Vrancea). Astfel, s-a dat liber la manipularea grosolană, atât a alegătorilor cât şi a fondurilor publice (pentru deszăpezire, combustibil, reparaţii, donaţii, rezervele statului etc).
* Deszăpezirea în Focşani a fost non stop ... dar nu prea s-a cunoscut. Cantitatea de zăpadă depusă a fost mai mică dar problemele cu traficul au rămas la fel de mari ca în 2012. Mai mult, alde Didi, Marian, Kanty&comp ne transmit informaţii despre cantităţi uriaşe de zăpadă pe care le transportă zilnic pe câmp de zici că ne aflăm în Laponia. Of, of, banii noştri...
* De la început, şefii USL le-au transmis celor din teritoriu să aibă grijă la ... imagine: modalităţile în care se punctau anumite aspecte/ situaţii legate de viscol şi de intervenţiile autorităţilor porneau de la principiul ''Mircea, fă-te că lucrezi''. Să vadă alegătorii că se lucrează! Plus că aveau de acoperit tragedia aviatică din Munţii Apuseni. 
* Au fost, din păcate, 13 români care au murit de frig în ultima săptămână, conform oficialităţilor. Am scăpat, faţă de 2012, de ditirambele ''deontologice'' ale reporterilor, comentatorilor, moderatorilor, analiştilor tv, adică de ''guvern criminal'', ''autorităţi incompetente'', ''demisia guvernului'', ''guvernului nu-i pasă de oameni'' şi altele asemenea.
* Patru vrânceni au murit în perioada viscolului, fiind găsiţi în şoc hipotermic. Însă autorităţile ne spun că aceştia nu au murit din cauza gerului. Dumnezeu să-i ierte!

Restanţe (din cauza viscolului)

* După ce că nu au ajuns în timp util să-i salveze pe supravieţuitorii accidentului din Munţii Apuseni, autorităţile s-au grăbit să facă ordine: au tăiat repede aeronava în bucăţi şi au coborât-o de la locul faptei, fără încheierea anchetei. Seamănă cu decizia lui Năstase&Mitrea din 2004 care, la 24 de ore de la producerea tragediei de la Mihăileşti, au trecut cu buldozerele şi au asfaltat zona. 2004 şi 2014= ani electorali, PSD la guvernare.
* Ponta, Dragnea şi ai lor au participat la diverse mese festive, petreceri, paranghelii începând cu ziua producerii tragediei aviatice şi până la finalul acelei săptămâni. Şi la Vrancea, în ziua înmormântării pilotului Adrian Iovan, Oprişan a organizat o petrecere opulentă (din bani publici, desigur), cică de sărbătoarea Unirii Principatelor, la Casa Armatei din Focşani, cu muzică, dansuri şi chiuieli ca la o nuntă adevărată. La rândul său, PNL Vrancea a organizat, în aceeaşi seară, o petrecere aniversară cu sute de persoane, la un restaurant din Focşani, dar cu plată privată: 100 de lei de participant. Să le fie de bine!
*Maestrul Radu Beligan a fost chinuit de Oprişan la ceremonia de 24 Ianuarie. Maestrul era vizibil slăbit şi a însemnat un efort imens pentru el, la 95 de ani (unii cunoscători susţin că ar avea, de fapt, 97 de ani), să stea în picioare, în frig, circa 15 minute. Se putea întâmpla chiar o nenorocire. Titlul de cetăţean de onoare al judeţului Vrancea i se putea acorda cu altă ocazie, în incinta unei instituţii, la temperaturi normale.
* Românii, fiind foarte darnici, le-au oferit miliardarilor kazahi care au cumpărat Rompetrol un cadou de câteva sute de milioane de euro. Cabinetul Ponta a aprobat acest lucru în săptămâna când românii se gândeau la alte lucruri. Să fie primit! Comisioanele le ia cine trebuie.
* Mare agitaţie cu justiţia - noul cod penal şi noul cod de procedură penală. Istoric: au fost elaborate în perioada guvernului Boc PDL-PSD de o comisie în frunte cu Ponta, alături de alde Şova, Greblă, Chiuariu, Predoiu ş.a. şi promulgate de preşedintele Băsescu în 2009. La rândul său, guvernul Ponta a aprobat în 2013 o serie de reglementări de aplicare foarte dubioase, reclamate încă din toamnă de asociaţiile magistraţilor, de societatea civilă şi de unii politicieni. Şi totul a rămas ... cum s-a stabilit. Vocile profesioniştilor au fost acoperite de manipularea şi gargara specifice USL. Şi de această dată se preferă, din păcate, cei care urlă mai tare, mint şi bat câmpii în dauna celor care vorbesc liniştit, cu argumente, explicaţii şi exemple concrete. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu