miercuri, 30 octombrie 2013

Vrancea pozitivă, să ne intre bine în cap!



În provincia lui Oprişan nu trebuie să se întâmple nimic care să-i aducă atingere intereselor sale. Să fie bine, linişte, lapte şi miere, aşa a decretat cel mai ... cel al judeţului. Iar românii nu trebuie să afle/ audă/ vedea ce se întâmplă cu adevărat în Vrancea, realitatea de zi cu zi care e departe de manipulările şi cosmetizările atotfăcătorului de pe malul Milcovului. De aceea, nici în presa centrală nu vor mai apărea (decât sporadic) materiale despre realităţile cotidiene ale Vrancei. Pentru că sunt destule nevertebrate pupincuriste şi în mass media naţională, mari iubitoare de mălai şi alte bunătăţuri personale, care răspund prompt la zornăielile politico-financiare.
Un caz în care s-a făcut tot posibilul să se demonstreze că e bine şi frumos în Vrancea este cel reprezentat de celebra petrecere din birourile Spitalului Militar din Focşani. Cred că vă amintiţi fotografiile apărute în toată presa din România cu persoanele din conducerea respectivei unităţi militare care petreceau de zor în instituţie. Şi se şi fotografiau între ele, de bună voie şi nesilite de nimeni. Aşa că, la un moment dat, pozele au ajuns în spaţiul public. Ce mai freamăt, ce mai zbucium! S-a pornit şi o anchetă de la Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale. Ei, şi? Comandantul spitalului (în prim plan în multe fotografii) a spus de la început că nu se va întâmpla nimic. Cum anticipam, adevărat a grăit! S-a pus batista pe ţambal. Şi, după câteva luni, comandantul a ieşit la atac, sigur pe el, cu spatele asigurat şi de cel mai ... cel al Vrancei. A fost spălat, pupat şi parfumat în monitorul lui Marean cum n-am văzut decât în cazul lui ... Marean! Un interviu (apărut doar în ediţia print) în care comandantul petrecăreţ ne-a tras un perdaf romanţat al vieţii sale că mai-mai să ajungem să ne închinăm de cât noroc am avut că a aterizat el în funcţia de şef al Spitalului Militar. Am citit şi că unii ziarişti (împreună cu unele personaje pe care el le ştie foarte bine şi le-ar şti tot târgul!!?? - să ni le zică şi nouă!) ar fi ''aşezat fotografiile într-un anume fel''. I-auzi! Adică el era pe-acolo dar nu prea, se zărea dar nu era, se petrecea dar nu chiar aşa, se jucau şi veseleau dar, de fapt, ei cam munceau! Şi-i dă tare cum a avut, sărăcuţul, de suportat calomnii, denigrări, declaraţii şi acţiuni tendenţioase din partea unora care nu-i recunosc meritele în salvarea Spitalului Militar din Focşani. Că nu s-au găsit nereguli în urma controalelor! Normal, dacă aşa-zisele anchete erau coordonate de amici, de apropiaţi, de foşti colegi de-ai săi şi de-ai tatălui său. Iar ''anchetatorii'' stăteau la taclale cu prietenii comandantului şi căutau vreun ţap ispăşitor pentru apariţia pozelor în spaţiul public. Contractele - mucles! Pierderea a 1400 de metri pătraţi din curtea unităţii - mucles! Mişcarea fondurilor - mucles! Intervenţiile nocturne (de tot felul) - mucles!
Şi uite-aşa Marean şi-a mai asigurat un executant fidel (parcă n-avea destui!). Iar vrâncenii au citit că totul e bine la Spitalul Militar, că a fost doar o manipulare, că în Vrancea sunt oameni destoinici în funcţii care lucrează în interesul cetăţenilor, că în judeţul nostru e linişte, bunăstare, fericire ...  
Dormiţi liniştiţi, are cine să ne lucreze! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu