duminică, 10 noiembrie 2013

Restanţe

* Mare brambureală în instituţiile finanţelor publice din toată ţara. Reorganizarea promovată de Ministerul Finanţelor Publice a produs confuzii, nemulţumiri şi mari bătăi de cap în rândul miilor de funcţionari. Nimeni nu ştie exact ce are de făcut, care sunt noile atribuţii, cine/ cum/ când controlează ş.a.m.d. În toată această brambureală, remarcăm că finanţistul protejat de toate partidele (dar fidel trandafirilor roşii) a rămas, aparent, pe dinafară. Marian Lungu şi-a încheiat interimatul la şefia Administraţiei Fiscale Judeţene şi, teoretic, nu ar mai avea vreo atribuţie. Îi pregăteşte Oprişan vreo funcţie importantă prin ANAF, DNA sau alte structuri naţionale? Că nu putem crede că ar fi căzut în dizgraţia şefului! Chiar el ... imposibil!?
* Tot legat de Ministerul Finanţelor. Şi nu numai. Dar mai ales de buzunarele românilor. Iată că, după scumpirile şi majorările din ultimul an, USL pregăteşte pentru 2014 alte majorări şi taxări, aproape pe orice. Unde sunt promisiunile din campanie? Cum v-aţi dus, ca o minune! Cică se vor taxa şi stâlpii - de beton, de lemn, de metal - iar nişte cârcotaşi se întreabă dacă nu se vor impozita şi stâlpii oficiaţi de preoţi la căpătâiul morţilor. Apoi crucile, cavourile, coliva şi lumânările. Amin!
* S-au demascat! Vorba lui Petre Roman. Adică, dacă intră în vigoare noile coduri în justiţie, de la 1 februarie 2014, mulţi demnitari vor scăpa de procesele pentru fapte de corupţie, din cauză că s-au întins pe mulţi ani, nejustificat de mult timp, şi, astfel, s-ar prescrie faptele respective. Beneficiari: Oprişan, Mitrea, Mazăre, Constantinescu şi alţii de teapa lor. Urletele lor împotriva justiţiei vor avea, iată, succes. Trăiască democraţia românească şi statul de drepţi!
* Îl văzurăm pe deputatul Laur, ginerele socrului său, cum îşi arată muşchii în faţa primarului Didi. Ce chestie, ce ipocrizie, ce demagogie! Aşa se poartă partenerii de coaliţie, îşi dau la gioale după cum le vine bine! Oare să creadă Laur că îl va sprijini şi Oprişan să ocupe fotoliul de primar al Focşaniului? Că îl va lăsa să câştige alegerile locale din postura de candidat PNL?
* Tot despre locale. Atunci când vor avea loc, anticipate sau la termen, alegerile locale din Panciu vor fi câştigate de actualul manager al spitalului din oraş, Nicolae Mărăscu. De la PSD, bineînţeles, deşi a ocupat diverse funcţii de conducere în ultimii ani susţinut de PDL. Iar situaţia nu e străină jocurilor locale ale unor lideri PDL cu PSD. În acest context, PNL va avea un candidat de complezenţă, PPDD la fel. Iar PDL s-ar putea arunca în luptă cu un candidat bun dar care nu va beneficia de sprijinul total al colegilor de partid mai vechi, hârşiţi şi combinatori celebri.
* O nouă fantasmagorie marca Oprişan aruncată pe piaţă: vrea să se construiască o autostradă Focşani-Tulcea-Constanţa! În rest, am terminat toate lucrările importante de infrastructură din România. Guvernul USL nu e în stare să finalizeze drumul naţional 2D, de la Focşani şi până la Tg. Secuiesc. Mai sunt câţiva km din acest proiect cu care Oprişan şi fratele Miron se bat în piept de atâţia ani, că ei l-au gândit şi pus pe hârtie şi alte bla-bla-uri de-astea. E ceva adevărat: din partea lor, proiectul a fost doar pe hârtie. În rest, fonduri pentru această investiţie au alocat doar guvernele Tăriceanu şi Boc. Unii s-au obişnuit doar cu gargara. Că mai sunt mulţi care pun botu'.
* Cică marele asfaltator Dorinel Umbrărescu, fost tractorist fruntaş la Podu Turcului, a trimis în şomaj peste 1.000 de angajaţi şi şi-a vândut aproape toate maşinile şi utilajele, prin multe colţuri ale lumii. Şi ar vrea să-şi deschidă o bancă, împreună cu nişte personaje care au activat la nivel înalt în domeniul bancar românesc (şi cu legături la secu, desigur). Totul va fi sub patronajul lui Hrebenciuc. Ce surpriză!
* S-au trezit unii de curând să întrebe de conturile securităţii, de banii şi conturile lui Ceauşescu. Unde şi cum au dispărut? Ca să vezi! Au uitat de stoparea bruscă a investigaţiei canadienilor de la începutul anilor '90, pe când se apropiau de adevăr. Au uitat să-i tragă la răspundere pe cei care au preluat puterea în decembrie '89. Oare nu ar trebui să ne explice, pe bune, alde Iliescu, Măgureanu, Roman, Stolojan, Văcăroiu şi alţii ca ei? Poate şi Isărescu ar putea da nişte răspunsuri pertinente. Dar aşa-zisul miliardar Ioan Niculae, cel care a fost trimis în misiune (de către Voiculescu) în decembrie '89 chiar la Viena, acolo unde a fost găsit sinucis Marin Ceauşescu? Or fi stat la taclale înainte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu