miercuri, 23 octombrie 2013

De prin Vrancea

* În satul Colacu, comuna Valea Sării, funcţionează o şcoală cu clasele I-IV, plus grădiniţă. Peste 50 de copii vin zilnic în această unitate renovată şi modernizată în ultimii ani, ce oferă condiţii foarte bune micuţilor. Inclusiv o centrală termică nouă, pe lemne. Dar, odată venit sezonul rece mai repede, adulţii nu au considerat necesar să asigure căldură în sălile de clasă. Dacă pentru copii nu au vrut să dea caldură, în cancelarie cadrele didactice şi ceilalţi adulţi se încălzesc cu un radiator. Copiii stau în frig iar adulţii la căldură! Mai mult, în spiritul balcanic ce ne caracterizează, săptămâna trecută s-a dat drumul la centrala termică timp de 3 zile, atâta cât au stat inspectorii de la IŞJ Vrancea în control. Uite-aşa au beneficiat de căldură în clase şi copiii. Apoi, odată inspectorii plecaţi, micuţii au revenit la regimul rece. În plus, părinţilor li s-a spus că, dacă vor căldură pentru copii, să dea bani pentru a plăti un om care să bage lemne în centrală!? Asta e atitudinea conducerii şcolii. Şi nici pe primar nu-l interesează situaţia copiilor. Şi aşa omu' nu prea are treabă cu primăria, el fiind mai mult plecat să-şi rezolve afacerile personale, cu tăiat şi transportat lemne. Unde mai pui că în comună funcţionează o obşte puternică, cu destui bani, care ar putea să asigure încălzirea şcolii respective (inclusiv prin plata unui nou angajat). Chiar soţul directoarei Şcolii Coordonatoare din Valea Sării este membru în Consiliul de Administraţie al Obştii. 
* Conu' Alecu ITRSV este pretutindeni şi nicăieri. Este un adevărat supravieţuitor al tuturor guvernărilor pentru că a fost/ este/ mai e mult de tăiat prin pădurile Vrancei (şi nu numai). Iar aurul verde se transformă în euroi. Mulţi, mulţi, tare mulţi...
* Politrucul roşu de la Spitalul Judeţean din Focşani - Costel Mîndrilă - bagă tare cu informaţii ''pe surse'' despre ce-ar fi găsit echipele care l-au controlat pe predecesorul său în funcţie (Nicolae Moise). Că şi aşa ex-Eftandopoulos nu face nimic pentru îmbunătăţirea condiţiilor din spital, pentru dotări, pentru un management eficient etc. Toate băgate, bineînţeles, în monitorul lui Marean. Şi ce mai face Costel? Schimbă furnizori, contracte, comisioane?
* Angajaţii firmelor lui Jitea se plâng că nu prea îşi mai primesc salariile. Iar şefii sunt supăraţi că nu mai beneficiază de bonusurile şi învârtelile cu care se învăţaseră. Vorba aia: n-ai alcool în maşina de lapte, n-ai parte! Şi nici un viitor optimist nu se vede în zare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu