vineri, 10 august 2012

Nenea Iancu, forever young

USL cam se afundase şi bătea pasul pe loc în ultima vreme în ceea ce priveşte planul de debarcare cu orice preţ a lui Băsescu din fotoliul de la Cotroceni. Construit destul de minuţios, cu paşi repezi, cu acţiuni şi măsuri fără precedent în democraţia noastră dâmboviţeană şi originală, planul părea a merge şnur la un moment dat. Au apărut, inevitabil, punctele vulnerabile ale planului, aspecte pe care nu le prevăzuseră eminenţele cenuşii din spatele lui Ponta&Crin. Au urmat bâlbâieli, ezitări, retractări, repoziţionări şi multe minciuni şi manipulări. C-aşa-i în politică! Iar scopul scuză mijloacele, a zis ''nemuritorul Gambetta''!!!
Anunţul lui Ponta cum că s-a abandonat aşa-zisul mini-recensământ a fost un praf în ochi. Iar baronii au reacţionat imediat. Ei pregăteau, deja, operaţiunea de renumărare a românilor, conform ordinului de partid. Apoi s-a dat, oficial, şi decizia guvernului privind operaţiunile de scoatere a cât mai multor cetăţeni români de pe listele electorale. Cât mai repede şi cât mai eficient! Nu contează cum! USL va apela chiar şi la nişte date provizorii ale recensământului de anul trecut pe care liderii săi l-au contestat, l-au criticat şi chiar l-au boicotat! Curat murdar, nene Iancule!
 Totuşi, cum ar vrea să ne numere oamenii lui Ponta? Ne numără şi ouăle sau asta ţine doar de Năstase? Cu siguranţă, alde Dragnea, Oprişan, Mazăre&comp nu ne vor aduna precum ''adună'' ei voturile pentru că ar da cu mult plus, am ieşi vreo 30 de milioane de alegători care ar trebui înscrişi în listele electorale permanente! Aşa că vor aplica la numărarea românilor cu drept de vot metoda prin care ei ''adună'' voturile opoziţiei, de 22 de ani (cu experienţa alegerilor din 1946) - adunarea prin cât mai multe tăieri! Ştim sigur că, după atâtea rânduri de alegeri, baronii mai mari sau mai mici îşi pot lua pe bune titluri de doctori în numărarea/ adunarea/ manipularea voturilor în propriul interes!
Însă cum rămâne cu faptul că un guvern european, cică democratic şi cel mai cinstit  (!!??), îşi asumă o listă electorală înainte de referendum iar imediat după scrutin o reneagă? Cum organizează acelaşi guvern un scrutin cu un anumit număr oficial de alegători iar a doua zi după scrutin să spună că acel număr nu e valabil? Cum poate să spună acelaşi guvern european că a organizat foarte bine referendumul iar apoi să-şi conteste şi să-şi renege propriile acţiuni?
 Domnu' judecător, dar cu onoarea nereperată cum rămâne? Lasă că ţi-o reperează tătuca Iliescu!
Cred că toate aceste ''nebunii'' petrecute în politica românească de la începutul anului şi până acum, plus cele care urmează, că mai e mult până pe 31 decembrie, nu se puteau ''întâmpla'' decât în anul de graţie 2012. Pentru că 2012 a fost declarat anul I.L. Caragiale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu