marți, 14 august 2012

Despre voturile lui Crin. Legitimitate falsă

Din cauza, sau datorită?, meseriei, l-am ascultat de multe ori pe Crin Antonescu vorbind. La microfonul Parlamentului sau în emisiunile tv. În ultimii ani, tot mai puţin în Parlament şi tot mai mult la tv. Aşa consideră el că-şi face mai bine treaba de parlamentar. De câteva săptămâni, lui Crin îi place să se audă vorbind şi gesticulând de la pupitrul Palatului Cotroceni. Ca un copil care a descoperit o jucărie nouă. Sau căruia i s-a cumpărat jucăria mult dorită, pentru care a plâns şi a bătut din picioare de multe ori.
Nu insist asupra visurilor sale. Nici asupra tabieturilor, plictisului sau vanităţilor sale. Cei care îl cunosc îi ştiu preocupările, orgoliile, caracterul. Ştiu că-i place să joace cărţi ore întregi, că vrea să câştige mai mereu, că partenerii de la masă îl mai lasă să câştige ca să fie mulţumit. Ştiu că-i place vodka scumpă, de calitate (de ce-o mai fi supărat pe Băsescu, că-i place mai mult whiskey-ul?), iar după o noapte lungă nu-l deranjează nimeni. Ştiu că-i plac oamenii cu bani, cu avere, pe care îi bagă în seamă după nivelul conturilor, după valoarea maşinii sau după cum ''pierd'' ceva sume la jocul de cărţi, mai ales dacă el câştigă.
Însă nu despre astea vreau să scriu. Ci despre o declaraţie demagogică, falsă, ipocrită sau cum vrea fiecare să o caracterizeze. Aşadar, preşedintele interimar spune, pompos, că el are în spate 7,4 milioane de români!!?? Adică, în traducere, el ar reprezenta cele 7,4 milioane de buletine ştampilate cu ''DA'' la referendumul politic al USL privind demiterea lui Băsescu din funcţia de preşedinte al României??!! Ca şi în multe alte dăţi, Crin face erori majore de percepţie, de logică şi de ceea ce reprezintă el, ca politician. În realitate, Crin Antonescu este reprezentantul celor 9.159 de bucureşteni care l-au votat pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008. Unde a ieşit pe locul al doilea, într-un sector condus de liberali, şi a intrat în Parlament la redistribuire, conform legii electorale negociate de PNL cu PSD, în 2008. Aaa, ar mai putea fi reprezentantul tuturor alegătorilor din colegiul său senatorial. Sau chiar din întregul Sector 1. Fiind şi mai concesivi, am putea spune că Crin are în spate 1,9 milioane de voturi obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2009. Cam astea ar fi maximul, deocamdată, pe date reale şi nu pe manipulări gen Vadim sau Becali. Aşa că, până la următoarele alegeri, parlamentare şi prezidenţiale, Băsescu are cea mai mare legimitate, cu 5 milioane şi 277 de mii de voturi obţinute la alegerile prezidenţiale din 2009. Îl urmează Mircea Geoană, cu circa 5 milioane şi 200 de mii de voturi. Logic, legitim, corect şi cum mai vreţi, Geoană ar fi trebuit să îndeplinească funcţia de preşedinte interimar în acest mandat constituţional. Însă, alde Ponta, Iliescu, Dragnea, Sîrbu, Hrebenciuc&comp, sprijiniţi cu avânt proletar de Crin şi ai lui, l-au îndepărtat pe Geoană din funcţia de al doilea om în stat. Unde a ajuns, după jocuri politice şi încălcări de regulamente, Crin Antonescu. Domnu' preşedinte interimar, ştim că vă plac fotoliul şi pupitrul de la Cotroceni, însă lăsaţi mai moale chestia cu legitimitatea! Că n-o aveţi!
Ca să aibă legitimitate, Crin trebuie să câştige alegerile. Până acum, n-a câştigat bătălii electorale importante. Doar în propriul partid a câştigat o bătălie acum 3 ani şi a avut grijă să-şi formeze o camarilă în jurul său de teamă să nu fie debarcat în scurt timp din funcţie chiar de către cei care abia îl aleseseră preşedinte al PNL.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu