sâmbătă, 21 ianuarie 2012

De weekend

* Pina la manifestatiile de strada, vreau sa amintesc ceva petrecut intr-o "norocoasa" zi de vineri-13. Este vorba de ceremonia oficiala de plecare a militarilor Brigazii 282 Infanterie Mecanizata din Focsani in misiune in Afganistan. A fost prezent ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care nu a scapat prilejul de a se pupa (si alte "tandreturi") cu Oprisan, ca sa vada tot poporul care-i treaba cu prieteniile politico-personale. Nici IPS Epifanie nu a scapat nepupat, in vazul norodului credincios. Stim cu totii cit de mult ii place lui IPS Epifanie sa se inchine la idoli de carton! Unde mai pui ca au "cintat" (inca o mai fac) pe la aceleasi mese cu microfoane! Cit priveste prietenia cu Gabitu Oprea, se spune ca, in ciuda sforilor, sumelor si intereselor, generalul de birou cu 4 stele nu l-ar mai accepta pe Oprisan in rindurile UNPR. Cica nici alti lideri UNPR nu ar mai fi de acord cu o eventuala viitoare adeziune a lui Oprisan pe motiv ca s-au fript o data (de fapt de mai multe ori) cu promisiunile acestuia si nu vor sa repete greseala. Dar, cum politica e o mare curva, situatia s-ar putea schimba.
* Si inca ceva despre vineri-13. A fost o zi "norocoasa" pentru jurnalisti: au fost inchisi intr-un tarc, pe toata durata ceremoniei, si nu au avut voie sa stea de vorba cu militari sau cu rudele acestora prezente la manifestare. Pentru prima data sefii armatei si ai Ministerului Apararii Nationale au dat dovada de lipsa totala de transparenta, rea-credinta si chiar neprofesionalism in relatia cu mass-media in cadrul unei asemenea ceremonii. Intelegem ca pestele de la cap se-mpute, dar chiar nimeni din jurul ministrului Oprea nu a avut creier sa-i explice acestuia ca greseste?
* Referitor la manifestatiile de strada din ultimele zile: sunt multi romani nemultumiti, necajiti, suparati, care isi asigura cu greutate traiul zilnic si care trebuie sa-si exprime pasurile in mod public. Ei n-au nevoie de populisme, promisiuni, lozinci sau bastoane, ci de intelegere si solutii. Sunt politicienii nostri in stare sa ofere asa ceva?
* Nemultumirile majoritatii romanilor fata de clasa politica post-decembrista sunt cunoscute. Este bine ca au rabufnit, in sfirsit, ca multi ne credeau ingropati. Asa s-a intimplat si cu criza de la noi: toate smenurile, afacerile paguboase pentru statul roman, hotiile din bugetele publice/ averea statului s.a. din ultimii 22 de ani au explodat, pina la urma, incepind cu 2009. Cit vom mai avea de indurat? Numai Dumnezeu stie.
* Am observat ca cei care striga "Iesi afara, javra ordinara", "Hotii", "Demisia", "Jos mafia" in Piata Unirii din Focsani o fac sub balconul lui Oprisan. Or fi stiind ei ceva?
* Atotcunoscatorul Vrancei a explicat ziaristilor ca jandarmii ar trebui sa aplice metoda "sandwich" in disputele cu huliganii. Se vede ca omul se pregateste intens pentru a deveni ministru de Interne!
* Observ ca politicienii de pe malul Milcovului de la PSD si PNL nu vor sa-si asume public organizarea manifestatiilor din Piata Unirii din Focsani. Nu stiu de ce nu au singe in instalatii si se dau dupa copac. Vin si ei prin Piata Unirii, stau ascunsi prin multime, stau intr-o rina sau cu spatele, cu exceptia lui Oprisan care a stat normal la protestul de joi. E firesc, in orice democratie, ca partidele din opozitie sa urmareasca darimarea guvernului si accederea la putere, ca doar de-aia fac politica. Si, daca sunt nemultumiri populare, cu atit mai bine pentru opozitie.
* Oare SRI l-a informat cu exactitate pe Basescu despre manifestatiile din Focsani?
* Liderii PDL stau mai mult la cutie de cind au inceput protestele in strada. Cica fac strategii de comunicare si alte bla-bla-uri. Nici astia n-au singe in instalatii si nu stiu sa gestioneze situatia. Cit despre pedelistii vrinceni ... daca aia de la centru se feresc sa spuna ceva concret, atunci ce pretentii sa avem de la cei de pe malul Milcovului? Poate se credeau muuuuulti ani la putere, precum pesedistii lui Iliescu&Nastase in 2003-2004 ...
* Ati auzit de "Femeia te ridica/ Femeia te coboara"? Acum , la PDL, s-ar putea adapta prin "Basescu i-a ridicat/ Basescu ii va ingropa"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu