miercuri, 11 ianuarie 2012

Chestii de muschi

* Oprisan s-a dat, din nou, in stamba la ultima sedinta a Consiliului Judetean. Mai intii i-a facut de rahat pe aliatii liberali. Dupa ce a negociat cu Alin-PDL, Oprisan a pus-o repede de o sedinta pentru impartirea unor bani de la buget, spre nemultumirea penelistilor, care cerusera mai mult. Asa e intr-o alianta: unii cu malaiul, altii cu fluieratul a paguba!
* Nici ziaristii nu au scapat de tirul lui Marean, cel mai... cel al Vrancei. Din jiltul lui de presedinte al ... tuturor, Marean cel nebunatic a emis sintagma "fatuci din presa" la adresa celor care au scris ca la Focsani s-a organizat cel mai scump spectacol de Revelion din tara. Ceea ce este adevarat, indiferent de cite economii sustine el ca ar fi facut. Plecat pe alte meleaguri vreme destul de lunga, El Portofelos a dat dispozitii clare slujbasilor sai platiti din banii nostri de a ascunde modul in care se vor cheltui banii publici de Revelion. Ieri a dat dovada iar de lipsa de transparenta si nu i-a nominalizat pe cei caracterizati drept fatuci. Cred ca i-a lipsit curajul, ca in atitea alte situatii, demonstrind ceea ce ne-au povestit batrinii care avusesera grija de el prin tineretea sa zbuciumata - nu are singe in instalatii. El isi arata muschii doar pe banii nostri, de dupa gard si protejat de oameni platiti tot din bani publici. Plus ca nu erau de fata, la emiterea asertiunii "fatuci din presa", unii care sa poata sa-i dea replica. De altfel, am si primit apostrofari ca am lipsit de la sedinta cu pricina.
* Apropos de muschi! Niste mahalagioaice care lucreaza prin invatamint au vrut cu tot dinadinsul, anul trecut, sa schimbe niste directori de scoli din functie. C-asa "vrea" muschii lor! Una dintre ele a apelat la arsenalul Pile-Cunostinte-Relatii, plus amenintarile de rigoare, pentru a ajunge in fotoliul de director la un colegiu din Focsani. Viseaza sa se laude prin sat ca are functie importanta si sa iasa la pensie din aceasta pozitie. O alta, care se da lider de sindicat prin mediul rural, isi pusese in gind, pentru ca se plictisea si o apucasera nabadaile, sa-l mazileasca pe directorul scolii din comuna respectiva. Pe linga imbirligarile si strimbele locale, femeia a apelat si la ajutorul altei frustrate care se da mare scula prin Focsani si face propaganda electorala rosie prin scoli. Amindoua au incercat sa traga sfori prin Inspectoratul Scolar pentru a-l inlocui pe directorul cu pricina. Pina acum, niciuna nu si-a rezolvat frustrarile. Iar exemple de-astea mai sunt prin sistemul nostru de educatie.
* Guvernul amina organizarea de alegeri partiale in colegiile care au ramas, anul trecut, din diverse motive, fara parlamentari. PDL nu mai vrea sa arunce cu bani pentru a cistiga cel putin 2 din cele 5 colegii vacante pentru ca mai e putin timp pina la alegerile la termen. Nu se justifica si nu se mai recupereaza "investitia". Nici celelate partide nu au bani de aruncat acum, dar mingea organizarii alegerilor e in curtea portocaliilor, asa ca astia o incaseaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu