luni, 21 februarie 2011

De luni

* Unii pesedisti (cu voie de la Ponta?) isi saboteaza proaspata constructie politica realizata cu PNL si PC: fac tot felul de protocoale si intelegeri locale cu PRM. Astfel i se asigura PDL-ului electorat suplimentar de la PSD (putin) si de la PNL (mai mult).
* Seful pedelistilor vrinceni s-a intilnit simbata cu primari liberali ca sa discute, chipurile, despre pastrarea in forma actuala a unor unitati spitalicesti din judet. Cica, in bunul obicei al casei, Alin n-a ajuns la ora stabilita, primarii facind 13-14 pe la usi, prin birouri sau pe trotuar. Extrem, Bamboo, ceva?
* Azi s-a facut descindere si la Vama Albita. E bine. Asteptam Giurgiu, Bucuresti si Constanta. Pe cind si niste pesti mari, care si-au depus mult mai multe icre decit ar putea produce citeva generatii de-ale lor?
* In Agentia de Prestatii Sociale exista angajati care si-au cistigat locul de munca in instanta, dupa concediere, si, in plus, au obtinut si daune morale de citeva sute de milioane de lei vechi. Cine le plateste?
* Emil Boc ar cam vrea sa se duca singur la taiere. Altfel nu se poate explica dorinta de a-si angaja raspunderea in Parlament pe Codul Muncii, criticat nu numai de opozitie si de sindicalisti ci si de multi parlamentari ai PDL si ai celorlalti parteneri de guvernare.

luni, 14 februarie 2011

Chestii nevamuite

* Vamesii incep sa se dea in git unii pe altii. E bine. Uite-asa au aflat cei care nu stiau de una suma de 20.000 de verzisori pe care i-ar fi incasat, la o strigare, smecherasul Vasile Marica. Vamesul asta care a facut scoala secu, tine aproape de unchiul sau ofiter de secu, face afaceri paguboase pentru sindicate cu, printre altii, Mihai Iacob (alt secu), foloseste dupa bunul plac patrimoniul sindicatelor pe care le pastoreste de atitia ani, si-a angajat sotia pe un post caldut in Ministerul Muncii si sta toata ziua la televiziuni (iar noaptea in reluare) se da lebada-n chiuveta si prigonit de autoritati. Oare vor avea curajul si altii sa aminteasca de biznisurile lui Vasile?
* Si inca una tot despre focsaneanul nostru sindicalist. Cica autointitulatul presedinte al judetului a vrut, la un moment dat, sa-l schimbe pe seful Vamii Focsani. Iar Boldeanu se dadea de ceasul mortii si nu stia la cine sa intervina pentru a-si pastra functia. O pasarica i-a soptit, misterios, sa-l contacteze pe fostul sau coleg Vasile Marica. Zis si facut. A vorbit cu Vasile care, la rindul lui, a apelat la varianta cistigatoare - unchiul sau Dumitru Marica, fost ofiter la secu, care a stat in puscarie citiva ani din cauza de Gigi Kent. Iar dorinta lui Marean a devenit istorie. Pila lui Boldeanu a fost decisiva. Drept pentru care omu' e si astazi sef al Vamii Focsani.
* Citeam zilele trecute o stire cum ca politistii din Bucuresti l-au prins pe unul dintre cei mai cunoscuti hoti de buzunare supranumit "Taranul", care isi folosea nepotul de 8 ani in astfel de operatiuni. Pai pustiului i se intrevede o cariera promitatoare. Va ajunge primar general la Capitala sau presedinte de consiliu judetean (probabil la Ilfov). Si, bineinteles, va avea ca tel sa devina ministru de interne. Dar neaparat trebuie sa bata la poarta secu si sa scrie note informative cu greseli gramaticale. Se stie!
* Cica la sefia Directiei de Tineret si Sport va ajunge un profesor pedelist, antrenorul de handbal Radu Georgescu. Asta nu-i o noutate. Totusi, raspindacii sustin ca presedintele organizatiei portocalii, Trasculescu, l-ar fi rugat pe "prietenul" sau Gelutu Vilcu, de la Clubul Sportiv Unirea - mare fan al lui Oprisan - sa se bage la deconcentrata respectiva. Gelutu l-a refuzat, insa, pe "prietenul" Alin. L-o fi intrebat pe "domnul presedinte" ce sa faca?

joi, 10 februarie 2011

Pe scurt

* Sindicalisti, politicieni si tot felul de indivizi care-si dau cu parerea zilnic la televiziuni pling (de ciuda!) pe umarul politistilor si vamesilor anchetati in ultima saptamina. Desi multi dintre ei stiu cum functioneaza mecanismele coruptiei din punctele de trecere a frontierei, se arata indignati ca s-a apucat cineva sa rascoleasca musuroiul, dupa atitia ani de liniste complice. Ca sunt interese, ca e o lupta intre tabere politice, ca se platesc polite s.a.m.d. Dar nimeni nu a avut vointa politica, pina acum, sa scoata atit de mult gunoi la suprafata din ghena vamilor romanesti. Iar faptul ca multi dintre ei vor pierde multi bani de acum inainte ii oftica la maxim.
* Slujbasii lui Oprisan din PSD si de la Consiliul Judetean - Raluca Dan, Catalin Vrabie si Iulian Matache - au fost instalati de cuplul PSD-PNL in AGA din societatile comerciale ce apartin Consiliului Local Focsani. Desemnarea acestora s-a facut in lipsa, niciunul dintre cei 3 fani Oprisan nefiind prezent la sedinta Consiliului Local. Ce sa-i faci, nu se coboara ei la nivelul asta! Eee, daca i-ar fi trimis seful lor cu dedicatie ca sa-i rezolve vreo aroganta, ar fi raspuns prezent fara cricnire!
*Va aduceti aminte de afaceristul iubitor de trandafiri rosii - Spinu - care a negat vehement ca va candida la Primaria Focsani in 2012? Ca zvonurile din mediul jurnalistic si politic nu se confirma? Asa e, dar exact invers!!! Marean i-a ordonat pupilului sau sa nege ca sa nu aiba vreo solicitare indecenta din partea deputatului portocaliu Trasculescu. Cu cit neaga mai abitir, cu atit cunoscatorii sustin ca Spinu cel tinar va fi candidatul lui Marean la primarie.
* Combinatiile lui Danila de la Electrica rasufla aproape in fiecare luna. Pina acum s-au gasit niste acari Paun sa plateasca mici daune. De curind, orasul Panciu a ramas in bezna pentru ca i s-a tras heblul la iluminatul public. Ce mai freamat, ce mai zbucium! Telefoane peste telefoane, interventii din toate partile la toate nivelurile, doar, doar, s-o trece cu vederea datoria de peste 12 miliarde de lei vechi acumulata de Primaria Panciu in "colaborare" cu trandafirii rosii si cu fostul electrician sef al judetului, Danila.
* O solicitare catre ziaristii de sport din Vrancea: ne spune si noua cineva povestea celor 10 ani petrecuti de Marius Lacatus, in copilarie, pe meleagurile vrincene, pe la Tifesti? Sau n-au habar de acest lucru?

marți, 8 februarie 2011

Visul kaghebist al lui Iliescu

Cu multe zeci de ani in urma tinarul (pe atunci) Ilici Iliescu zburda fericit pe meleagurile patriei pirjolite de nemti si de rusi. Partidele romanesti istorice fusesera decapitate iar sute de mii de romani erau umiliti - si omoriti - in puscariile comuniste. Tinarul Ilici era fericit atunci cind studia sub pulpana kaghebista la Moscova. Era fericit cind predica din Lenin si Stalin tinerilor romani adunati cu arcanul la sedintele de indoctrinare si spalare a creierului. Era foarte fericit cind se juca cu cercul cu coana Leana (cacofoniile sunt meritate) - o matusa pe care a renegat-o ulterior. Iar cind a ajuns la fericirea maxima, adica a pus mina pe puterea absoluta, cu sprijinul kaghebistilor, bineinteles, i-a aparut o pata in fata ochilor: reinviasera partidele istorice.
Si a pus in aplicare metodele perfectionate la Moscova: diversiuni, manipulari, infiltrari cu securisti si comunisti de incredere. Cel mai usor a fost cu PSDR, condus de un pensionar fara o prea mare anvergura politica - Sergiu Cunescu. Baietii i l-au plantat pe mai tinarul Alexandru Athanasiu in coasta iar inghitirea micului PSDR de catre hulpavul PDSR, in 2001, a fost o formalitate.
Cu PNTCD a fost mai greu. Seniorul Coposu nu putea fi pacalit si nici mituit. Anii grei de puscarie si-au spus cuvintul si Seniorul a plecat prea devreme in lumea celor drepti - 1995. Cu toate acestea, PNTCD a ajuns la guvernare in 1996 si a mai rezistat citiva ani, in mare parte datorita simbolului Coposu. Iar in 2000-2001 a fost decapitat. Acum mai sunt niste ramasite taraniste care se tirasc fara noima.
In fine, cu PNL a inceput in 1991. Le-a susurat la ureche unor liberali citeva vorbe dulci si i-a pacalit cu citeva functii in Cabinetul Stolojan. A continuat perfect in 1992, cu ajutorul neprecupetit al lui Radu Cimpeanu: dupa alegerile locale Cimpeanu a scos PNL din CDR. In 1992, alegerile parlamentare si prezidentiale urmau sa fie cistigate de opozitia democratica - asa cum se intimplase in toate statele ex-comuniste - si nu de comunistii schimbati la fata, precum Iliescu, Birladeanu, Martian, Nastase&comp. Dar miscarea PNL i-a asigurat succesul partidului lui Iliescu -FDSN - la alegerile din toamna lui 1992. Iar Cimpeanu si ai sai penelisti nu au reusit sa treaca nici macar pragul electoral de 3%. Intre timp, PNL si-a revenit. Ceea ce nu-i pe placul tatucului Ilici. Si a trecut la treaba. Ii atrage cu vorbe mieroase, ii bate tovaraseste pe umar, ii ciupeste de obrajori, le preia din mesaje s.a.m.d. in asa fel incit sa-i ameteasca. Si a reusit. A bagat PNL sub pulpana PSD, desi liberalii au o ascensiune constanta in preferintele electoratului, conform tuturor sondajelor de opinie. Incet, dar sigur, PNL isi va pierde din aderenti, anvergura si identitate, amestecindu-se in troca iliesciana plina de vanghelisme, kaghebisme, baronisme, oprisanisme s.a. Dupa cum a inceput alianta cu PSD, cam asta e finalizarea. Iar cind va implini 90 de ani, tatuca Ilici ne va zimbi din coltul gurii, inconjurat de aceiasi trandafiri si pupincuristi, si va declara satisfacut ca si-a desavirsit opera.

vineri, 4 februarie 2011

Pe scurt

* Paritatea negociata de PSD si PNL pentru viitoarea alianta este, bineinteles, in avantajul PSD. Adica pesedistii isi vor pastra judetele si zonele unde au intiietate si vor beneficia si de ajutorul penelistilor la alegerile locale. Iar candidatii PNL se vor arunca in lupta in zonele dominate de PDL, pentru a cistiga cit mai putin, desigur. Curata paritate, coane Fanica!
* Sindicalistul de serviciu la televiziuni - Vasile Marica - a abordat cu acelasi tupeu si rinjet smecheresc problema vamesilor anchetati de procurorii anticoruptie. Cica el n-are treaba iar vamesii sunt nepatati, doar procurorii lui Basescu vad coruptie si contrabanda. Pe multi care-l cunosc pe Vasile de ceva ani (vamesi, sindicalisti, politicieni, afaceristi) i-a apucat risul si chiar au inceput sa depene amintiri despre "curajosul" sindicalist care moare de grija oamenilor precum prostul de grija altora. Ce sa-i faci, Vasilica al nostru are scoala vietii si, ce-i mai important, are scoala secu. De la ale carei invataturi nu te poti abate cit traiesti (in viata! - vorba lu' Marean). Salutari de la Dan Iosif! Ai lor stiu de ce!
* Buldogul Blaga amusineaza pe linga fotoliul de presedinte al PDL. Mai sunt 3 luni pina la alegerile portocaliilor, cutitele se ascut, pisica se arata de dupa colt, dosarele fosnaie iar lovelele se invirt in cerc. Oricum ar iesi, cu sau fara Blaga presedinte PDL, in Vrancea tot Oprisan va fi recunoscut ca boss. Pe mosia mioritica, PDL doar se joaca de-a puterea. Ba chiar, de vreun an, Oprisan se arata mai linistit, ingaduitor si impaciuitor, ca nu are de ce se teme. Ca un God-Father!
* Zvonacii nu ne dau pace! Si, oricit am vrea sa le pastram pentru noi, cedam rugamintilor vrincenilor si le spunem la toata lumea. Cica imberbul atotstapinitor autoproclamat al Vrancei ar fi intrat anul trecut in tandreturi cu o blonda care se invirte prin presa dintr-un judet invecinat. Blonda Simona, c-asa o cheama, e genul de pitipoanca-vedeta de carton-sustinuta de banii altora, bineinteles. Sa le fie de bine!