marți, 8 februarie 2011

Visul kaghebist al lui Iliescu

Cu multe zeci de ani in urma tinarul (pe atunci) Ilici Iliescu zburda fericit pe meleagurile patriei pirjolite de nemti si de rusi. Partidele romanesti istorice fusesera decapitate iar sute de mii de romani erau umiliti - si omoriti - in puscariile comuniste. Tinarul Ilici era fericit atunci cind studia sub pulpana kaghebista la Moscova. Era fericit cind predica din Lenin si Stalin tinerilor romani adunati cu arcanul la sedintele de indoctrinare si spalare a creierului. Era foarte fericit cind se juca cu cercul cu coana Leana (cacofoniile sunt meritate) - o matusa pe care a renegat-o ulterior. Iar cind a ajuns la fericirea maxima, adica a pus mina pe puterea absoluta, cu sprijinul kaghebistilor, bineinteles, i-a aparut o pata in fata ochilor: reinviasera partidele istorice.
Si a pus in aplicare metodele perfectionate la Moscova: diversiuni, manipulari, infiltrari cu securisti si comunisti de incredere. Cel mai usor a fost cu PSDR, condus de un pensionar fara o prea mare anvergura politica - Sergiu Cunescu. Baietii i l-au plantat pe mai tinarul Alexandru Athanasiu in coasta iar inghitirea micului PSDR de catre hulpavul PDSR, in 2001, a fost o formalitate.
Cu PNTCD a fost mai greu. Seniorul Coposu nu putea fi pacalit si nici mituit. Anii grei de puscarie si-au spus cuvintul si Seniorul a plecat prea devreme in lumea celor drepti - 1995. Cu toate acestea, PNTCD a ajuns la guvernare in 1996 si a mai rezistat citiva ani, in mare parte datorita simbolului Coposu. Iar in 2000-2001 a fost decapitat. Acum mai sunt niste ramasite taraniste care se tirasc fara noima.
In fine, cu PNL a inceput in 1991. Le-a susurat la ureche unor liberali citeva vorbe dulci si i-a pacalit cu citeva functii in Cabinetul Stolojan. A continuat perfect in 1992, cu ajutorul neprecupetit al lui Radu Cimpeanu: dupa alegerile locale Cimpeanu a scos PNL din CDR. In 1992, alegerile parlamentare si prezidentiale urmau sa fie cistigate de opozitia democratica - asa cum se intimplase in toate statele ex-comuniste - si nu de comunistii schimbati la fata, precum Iliescu, Birladeanu, Martian, Nastase&comp. Dar miscarea PNL i-a asigurat succesul partidului lui Iliescu -FDSN - la alegerile din toamna lui 1992. Iar Cimpeanu si ai sai penelisti nu au reusit sa treaca nici macar pragul electoral de 3%. Intre timp, PNL si-a revenit. Ceea ce nu-i pe placul tatucului Ilici. Si a trecut la treaba. Ii atrage cu vorbe mieroase, ii bate tovaraseste pe umar, ii ciupeste de obrajori, le preia din mesaje s.a.m.d. in asa fel incit sa-i ameteasca. Si a reusit. A bagat PNL sub pulpana PSD, desi liberalii au o ascensiune constanta in preferintele electoratului, conform tuturor sondajelor de opinie. Incet, dar sigur, PNL isi va pierde din aderenti, anvergura si identitate, amestecindu-se in troca iliesciana plina de vanghelisme, kaghebisme, baronisme, oprisanisme s.a. Dupa cum a inceput alianta cu PSD, cam asta e finalizarea. Iar cind va implini 90 de ani, tatuca Ilici ne va zimbi din coltul gurii, inconjurat de aceiasi trandafiri si pupincuristi, si va declara satisfacut ca si-a desavirsit opera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu