marți, 20 septembrie 2011

Adunate

* Episodul intilnirii Boc-Calinescu (Vinexport) din cadrul vizitei in China s-a reluat la Focsani sub formula Baconschi-Jitea. Adica pe de-o parte reprezentanti importanti ai guvernului iar de cealalta parte niste insi cu dosare penale si prejudicii insemnate. Ambele derulate in scopul sprijinirii mediului de afaceri din Romania si alte bla-bla-uri de-astea. Plus ca de sponsorii rosii au nevoie toate culorile politice, nu-i asa? Si ca sa-l copiez putin pe locatarul de la Cotroceni - si ce v-a mai placut!
* Mereu actualul Caragiale a transmis ca vrea drepturi de autor la piesa jucata in Parlamentul Romaniei cu ocazia votarii lui Leonard Orban in functia de ministru al Fondurilor Europene. Mai intii fratele lui Orban, simpaticul menestrel politic Ludovic, a anuntat ca i se sfisie inima in doua si are o mare dilema: sa-si voteze fratele in aceasta functie sau sa respecte directivele de partid. Apoi, mereu tinarul Ponta, abia ajuns la 39 de primaveri, l-a cam luat peste picior si a calcat cu bocancii pe sentimentele fratelui Ludovic, vremelnic partener de alianta politica. Ludovic s-a suparat si i-a transmis de bine lui Victoras, in buna traditie politiceasca mioritica. A urmat la cuvint Victoras care si-a cerut scuze. Apoi cei 2 combatanti s-au imbratisat in aplauzele audientei inlacrimate de ris. Pupat Piata Independentei, coane Iancule!
* In avintul sau catre Primaria Capitalei, in 2008, Oprescu declara ritos ca nu are nevoie de nicio clientela de partid, ca nu vrea sa intre in vreun sistem partinic ticalosit si, prin urmare, candideaza independent. Astfel, cu ajutorul baietilor cu ochi albastri, directionati de Base care voia sa-l trimita la colt pe buldogul Blaga, doctorul avid dupa functii a ajuns primar. O mare teapa pentru bucuresteni, dupa cum s-a vazut si se va mai vedea in continuare. Acum, insa, s-a inchinat in fata duetului Ponta-Crin si a acceptat, senin, sprijinul PSD-PNL. O fi trecut cineva pe la "Nufarul" intre timp?
* Cei care il huleau si-si bateau joc de fostul suveran al Romaniei in prima parte a anilor '90 se intrec acum sa-l laude! Dupa ce ramura portocalie a FSN s-a gindit, in mod aberant, sa respinga o aniversare in Parlament cu ocazia zilei de nastere a Regelui Mihai, ramura rosie a FSN si-a schimbat vechile optiuni comunist-negativiste si a trecut la cele democrat-pozitive. C-asa-i in politica!
* Mult discutata "Miscare Populara" pentru Basescu n-are sanse in Vrancea decit daca e initiata si coordonata din umbra de catre Oprisan. Daca se lasa problema in seama "spiritului" organizatoric al pedelistilor vrinceni se duce totul de ripa. Pina acum, formatiunile minuscule despre care se face vorbire a intra in aceasta constructie politica sunt conduse fie de oameni filo-PSD fie de oameni ostili portocaliilor. Sau poate se va schimba ceva pe parcurs?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu