joi, 15 septembrie 2011

Pe scurt

* Au trecut 2 luni fara apa calda in Focsani. Din cind in cind cite un politician de la putere sau din opozitie se trezeste sa mai benganeasca niste bla-bla-uri demagogice despre acest subiect. Poate se mai gaseste vreun fraier de alegator sa-i creada. Iar tactica dupa care merge Primaria Focsani in acest caz este de a amina cit mai mult reluarea furnizarii agentului termic, eventual pina in apropierea sezonului rece, pentru a economisi din banii stabiliti pentru acoperirea diferentei de pret la gigacalorie. Intre timp, tunurile mediatice sunt directionate in special spre guvernanti si administratia centrala. Totusi, unde este "salvatorul" Vrancei, cel care ne redeschidea robinetul de apa calda in anii trecuti, fara de care nu mai putem exista pe acest pamint, cel mai (ne)bun dintre toti vrincenii ...?
* Primarul Didi a inceput sa-si joace rolul de iepure pentru competitia electorala de anul viitor. Se da suparat rau ca nu poate, chipurile, sa faca nimic pentru reluarea furnizarii apei calde in Focsani si se gindeste serios ca nu mai are rost sa candideze pentru un nou mandat de primar. Si uite-asa de simplu va justifica Oprisan desemnarea, in ultima clipa, a unui om de-al sau pentru alegerile locale de la anu'.
* Se aude ca ministrul municii n-ar accepta decit intrebari comode din partea unor ziaristi "linistiti". I s-o fi urcat deja lui Lazaroiu puterea la cap? Ce va face daca-l pune Base prim-ministru, asa cum se zvoneste de citeva luni?
* Nu pot sa trec peste subiectul gazonului de pe noul stadion national. Jenant! Pe scurt. Cica fratele Adrian ar fi vopsit in verde iarba uscata, proaspat intinsa pe teren. Pe noi nu ne mira nimic, doar e fratele lui Marian!
* La AGERPRES, agentia nationala de stiri a Romaniei, aflata sub patronajul Parlamentului, angajatii sunt nemultumiti de abuzurile sefilor, de modul in care sunt cheltuiti banii publici, de ingerintele editoriale etc. Nu spune nimeni nimic de faptul ca aceasta institutie publica a ramas anchilozata in angrenaje neocomuniste (sau pesediste, cum vreti), cu acceptul guvernelor post-2004. Guvernarea penelista nu a schimbat nimic din conducerea rosie a agentiei, stabilita de Iliescu-Nastase, in frunte cu directorul general Ioan Rosca. Aceeasi atitudine a adoptat si guvernarea portocalie care a lasat AGERPRES sub mantia rosie (tot cu Rosca). Mantie sub care se desfasoara si corespondentele din Vrancea ale acestei agentii nationale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu