luni, 30 mai 2011

De luni

* Ciudata atitudinea cadrelor didactice din comuna Cotesti fata de deconspirarea apucaturilor animalice ale profesorului Petrescu. Toata suflarea comunei cunoaste preferintele "minore" ale profesorului insa nimeni nu vrea sa ia atitudine. De zeci de ani se petrec lucruri necurate intre acest individ si elevele de maxim 14 ani dar colegii de catedra, parintii, autoritatile si localnicii in general se ascund si refuza sa puna capat situatiei. Poate ca acum nu se vor mai inchide ochii.
* Mare petrecere gen "piine si circ" la Tulnici organizata de noul primar. Bizna si-a inceput mandatul de primar in forta, cu spectacole, donatii la balul Crucii Rosii, imbratisari cu Oprisan si alti bani aruncati "fara numar". Duminica nu a lipsit nici covorul rosu. Oare va avea cineva curajul sa spuna adevarul despre comportamentul acestui Bizna, un fel de Bercea Mondialu' de Tulnici? Despre cum se pricepe el la bani si la bataie?
* Inca una tot despre alegerile de la Tulnici din 22 mai. Vad ca nimeni nu zice nimic despre jocul dublu facut de conu' Alecu de la ITRSV. Ca de obicei, conu' Lefter si-a rezolvat interesele personale, pentru ca Tulniciul e o zona forestiera foarte importanta. Asa ca, in timp ce se dadea drept sustinator al candidatului portocaliu, conu' Alecu facea aranjamentele necesare cu mai multi taietori de paduri din Tulnici, apropiati ai lui Bercea Tulniceanu. El stia cu multe zile inainte cistigatorul alegerilor dar se afisa cu sirg in alaiul pedelist, inclusiv in ziua scrutinului. Iar botanistii portocalii il pupau dragastos. Sa le fie de bine!
* Sefii IPJ Vrancea au scapat, deocamdata, de schimbare. Mult zgomot pentru nimic, cam asta a fost controlul celor de la IGPR. De altfel, cei cu capul pe umeri din politia vrinceana si nu numai s-au aratat foarte sceptici cu privire la posibilitatea schimbarii sefilor iubitori de trandafiri rosii. Daca Marean ii vrea, ceilalti nu mai conteaza.
* Un alt "rautacism" al presei e pe cale sa se adevereasca. Unele dosare penale sensibile merg incet, incet catre prescrierea faptelor. Ca doar nu se cade ca alde Mitrea, Copos, Mantog, Miki Spaga, Oprisan etc sa se trezeasca intr-o zi cu vreun judecator care nu vrea altceva decit sa-si faca meseria. Asa ca e mai bine ca baietii sa fie prevazatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu