luni, 6 iunie 2011

De pe la noi

* Lacrimi de crocodil pe fetele politicienilor locali odata cu hotarirea de majorare a pretului gigacaloriei ce ne incalzeste iarna. Aia care au votat proiectul de scumpire cu 33 la suta - PSD si PNL - au incercat sa-si justifice decizia si au dat vina, normal, pe guvernul portocaliu. Nicio vorba despre responsabilitati privind starea jalnica a ENET-ului, despre datorii si, mai ales, despre esecul privatizarii de la inceputul anilor 2000. Oprisan, Bacinschi etc stiu foarte bine motivele. Consilierii portocalii, care s-au opus majorarii tarifului, nu au lansat decit demagogii electorale, fara vreun proiect concret pentru eficientizarea ENET-ului. Iar dupa sedinta, s-a asternut tacerea. Pesedistii si penelistii tac milc, sa nu se mai rascoleasca rahatul, in timp ce pedelistii ... fac la fel! I-am putea suspecta de blat. Insa la fel de sigur este ca cei care se dau lideri PDL pe plaiurile mioritice nu au niciun fel de strategie politica, nu sunt in stare sa prezinte vreun proiect local si nu stiu sa exploateze greselile politice ale adversarilor.
* Aceleasi concluzii le putem pune si in privinta eventualelor schimbari de prin politia vrinceana. Adica ar fi posibile dar numai la interventia celor care sunt la putere cu adevarat la noi in judet - PSD. In rest, discutii sterile. Plus tensiunile, mincatoriile si suspiciunile de rigoare in rindul politistilor.
* Dupa ce a capatat, la 32 de ani, o boala a copilariei, Razvan Mustea a obtinut si functia de presedinte al Organizatiei de Tineret a PDL. Fara emotii, doar a fost singurul candidat.
* Ceva aglomeratie la vizita ministrului de finante la Focsani. S-a remarcat un avint de gudureala pe linga presedintele PDL Vrancea din partea multor functionari, sefi de institutii si oameni de afaceri. De fatada si din interes pe termen scurt pentru ca unii au avut, au si vor avea dragan de trandafiri rosii. Sa vezi cum se aliniaza cind va da Marean adunarea!
* Ati vazut cit moloz s-a scos in urma constructiilor din Piata Unirii. Si cit se va mai scoate! Si ce masini au carat molozul. Si din ce masini s-a turnat alt beton. In primul rind, este vorba de spargerea si aruncarea unui strat serios de beton de buna calitate (care mai rezista zeci de ani). Si s-a turnat alt beton, de proasta calitate. Pe bani multi de-ai nostri. Ca asa a fost pofta inimii autointitulatului sef de judet. Beneficiar la tot smenul asta nu putea fi decit firma draga tot inimii sefului - MArianVIorel BETON. Uite cum ii ajutam noi pe citiva sa nu stie ce-i aia austeritatea! Si nu cumva sa va ginditi ca se va autosesiza cineva, ca s-ar putea face o ancheta, ca s.a.m.d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu