luni, 23 mai 2011

Rezultatul de la Tulnici

Citeva consideratii dupa rezultatul alegerilor locale partiale din Tulnici.
- in primul rind, e bine pentru tulniceni ca s-a terminat campania electorala, ca s-a ales primarul din primul tur. Au scapat de alte zile de tensiuni inutile alimentate mai ales din exteriorul comunei.
- cit despre rezultatul votarii - "independentul" Valentin Bizna cistigator - acesta nu-i surprinde decit pe pedelisti. Oameni din comuna, Oprisan, consilieri judeteni PSD si fruntasi ai USL s-au exprimat inaintea scrutinului si in ziua votarii precum ca Bizna va cistiga din primul tur. S-a demonstrat ca viceprimarul PSD Ion Buture a fost doar un candidat-iepure, pesedistii stiind exact ca nu au nicio sansa cu unul care n-ar obtine in Tulnici 50%+1 nici daca ar candida singur.
- Oprisan, PSD, PNL l-au imbratisat cu foc pe Bizna dupa aflarea rezultatelor si au recunoscut ca asta le-a fost strategia: au mers cu 2 candidati, unul PSD si unul "independent". Am spus de mult timp acest lucru.
- Candidatul PDL Alin Olteanu a pierdut, in primul rind, pentru ca a candidat din partea PDL. Au mai contat banii aruncati pe "piata" de Bizna, desfasurarea de forte pedeliste care i-au cam deranjat pe multi localnici, campania electorala facuta cam dupa ureche de catre pedelisti in anumite momente esentiale si nu bazata pe realitatile comunei, pe caracterul oamenilor si pe experientele electorale anterioare, faptul ca au pus botul la asa-zisa campanie USL pro-Buture.
- pedelistii l-au cam ignorat pe Bizna, un tip ambitios, bogat si suparat ca PDL (partid al carui membru era) nu l-a desemnat drept candidat. Asa ca, orgolios, a candidat ca "independent", mai ales ca ajunsese la o intelegere cu PSD. La finalul scrutinului, Bizna a declarat ca va negocia cu orice partid ii va garanta fonduri. Un pas concret l-a facut, insa, aseara, cind s-a afisat de git cu Oprisan si i-a multumit pentru sprijin.
- "prietenul" nostru care se autointituleaza "presedinte" al Vrancei nu s-a putut abtine nici la finalul alegerilor de la Tulnici si a mustruluit ziaristii care nu vor sa stea in genunchi in fata lui. A facut chiar si "promisiuni" cu privire la locurile de munca ale unor ziaristi. Vorba ceea - ciinele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Noi nu suntem ranchiunosi si ii transmitem multa, multa, multa sanatate si "Casa de Piatra" daca informatia potrivit careia s-a recasatorit (in secret) este reala.
- despre scena politica judeteana dupa alegerile din Tulnici vom reveni. E timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu