miercuri, 4 decembrie 2013

Recente

* Ponta ne-a prezentat, mândru nevoie mare, o hartă cu linii îngroşate. Cică alea sunt autostrăzile din România care se vor construi în următorii 10 ani. Aşa că, peste 10 ani, ar trebui să luăm harta respectivă şi să vedem cât s-a realizat din ea. Câte dintre aceste proiecte, anunţate cu mare fală, se vor concretiza şi câte vor rămâne pe hârtie?
* După ce trecem de emoţia atâtor autostrăzi pe hârtie, ar trebui să revenim la problemele noastre de zi cu zi, la investiţiile mult mai mici de care avem, însă, mare nevoie. Câteva, urgente (dar abandonate de guvernanţi) pentru Vrancea: finalizarea drumului naţional 2D, asfaltarea drumurilor comunale şi judeţene, reţele de apă şi canalizare în toate localităţile rurale (plus că mai sunt şi bucăţi de oraşe fără aceste minime forme de civilizaţie), dezvoltarea zonelor cu potenţial turistic (Vizantea Livezile, Soveja, Lepşa, Vintileasca etc.), modernizarea şi dotarea unităţilor şcolare şi spitaliceşti ş.a.
* Sărbătorile de iarnă şi Revelionul ne costă, în total, aproape 1 milion de lei. Ca în fiecare an - cele mai mari cheltuieli publice din ţară pentru asemenea manifestări. Să fie primit! Aşa e vrânceanul: cu cât o duce mai rău, cu atât se înverşunează să arunce cu banii săi pe spectacole şi artificii dar şi în buzunarele câtorva reprezentanţi. 2014 este an electoral.
* Ce festival ar fi fost în mass media de toate felurile dacă-i băteau jandarmii pe protestatarii din Vaslui (şi nu numai) pe timpul guvernării Boc, aşa cum se întâmplă pe guvernarea USL! Ce transmisiuni în direct, ce ''luări'' de poziţie, ce de relatări ''obiective'', ce de comentarii ''echilibrate'', în ''interes naţional''! Ce mai! Isterie maximă cu ''guvernul bătăuş'', ''regimul criminal'', puterea coruptă'', ''vânzătorii de ţară'', ''democraţia în pericol'', ''poporul asuprit'' şi altele asemenea! Dar, cum suntem în epoca PSD, bătăile jandarmilor sunt acceptabile, protestatarii sunt manipulaţi de forţe oculte şi nu înţeleg progresul şi interesul României. Iar bătaia de joc a guvernanţilor la adresa românilor (sub toate formele şi aspectele) este firească.
* Fost prim ministru şi puşcăriaş, actualmente inculpat în alte speţe, a participat ca moţul în frunte la o ceremonie de dezvelire a bustului diplomatului Nicolae Titulescu în sediul Parlamentului European. Chiar nu s-a găsit nimeni să-i spună lui Adrian Năstase că asocierea sa cu personalitatea lui Nicolae Titulescu îi întinează memoria acestui mare om politic român şi european? Despre Titulescu, extrem de scurt: cel mai bun ministru de externe care a răsărit din pământul românesc, susţinător al păcii mondiale, promotor al Ligii Naţiunilor (precursoarea ONU) al cărei preşedinte a fost de două ori (caz unic), în 1930 şi 1931. Iar unul ca Năstase speră să rămână şi el în istorie pe spatele său. Penibil dar specific caracterului lui Năstase (şi al multor politicieni contemporani). În acelaşi spirit dâmboviţean, poate că ar trebui să înfiinţăm o trupă numeroasă de politicieni români cu probleme în justiţie care să ne reprezinte ţara pe tot globul. Cu Năstase şef şi din care să facă parte următorii, pe categorii:
- cei care au făcut sau fac puşcărie acum: Mischie, Bivolaru, Gutău, Solomon, Becali, Apostu, Voicu, Babiuc;
- cei care se încălzesc, pe ultima sută de metri: Fenechiu, Sereş, Nicolescu, Voiculescu, Boldea;
- cei aflaţi în urmărie penală sau inculpaţi: Dragnea, Oprişan, Mazăre, Constantinescu, Videanu, Verestoy, Vosganian, Trăşculescu, Mitrea, Ridzi, Borbely;
- cei găsiţi incompatibili (mulţi!!!).
Şi mai sunt, dar nu mi-i amintesc pe moment (îmi cer scuze că i-am uitat, să nu se supere!).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu