duminică, 24 noiembrie 2013

Speculaţii. Din amintiri

* Ce-o mai fac unii pe surprinşii că nicio firmă nu vrea să deszăpezească drumurile naţionale din Vrancea! Răspunsul îl ştie toată lumea: sunt prea mari costurile ''colaterale'' unui astfel de contract. În ultimii ani, firma lu' conu' Doru de Bacău (închisă acum) se ocupa de problemă. Iar conu' Doru ştia şi avea de unde să împartă toate cheltuielile cu deszăpezirea din Vrancea astfel încât să fie mulţumit la portofel cel mai ... cel al Vrancei.
* Şi uite-aşa ne amintim cum, la solicitarea atotfăcătorului Vrancei, conu' Doru nu prea s-a agitat cu deszăpezirea pe drumurile naţionale din judeţ în perioada ianuarie-februarie 2012 deşi avea contract pe mulţi bani publici. Mai mult, amintirile dau năvală peste noi şi ne obligă să nu uităm cum, în aceeaşi perioadă, şeful echipei de deszăpezire a unei firme din Transilvania, adusă de guvernul de atunci să facă treaba pentru care era plătită firma conului Doru, a fost îmbiat cu mii de euroi pentru a se face ... că lucrează!!! Astfel, El Portofelos ar fi avut noi ocazii de a urla iar alegătorii de a îndura.
* Mascarada de la Spitalul Judeţean din Focşani se întinde ca guma de mestecat. Costel Mîndrilă (ex-Eftandopoulos) bagă tare cu ''greaua moştenire'', face alte contracte ''avantajoase'' şi se consideră izbăvitorul instituţiei. Aruncă informaţii ''pe surse'' despre predecesorul său. Îl acuză pe Moise, printre altele (şi prin intermediul altora, că doar e mare viteaz!), că ar fi angajat vreo 12 persoane pe lângă lege. Dar de piloşii roşii şi personali angajaţi la spital după ce s-a urcat el în fotoliul de manager nu zice nici pâs. Iar faza cu demiterea şi repunerea în funcţie, după câteva zile, completează tabloul circăresc. Că nu se făcea ca un activist roşu atât de acerb, devotat lui Marean, iubitor de produse conservate, să rămână fără foncţie!
* Că tot suntem la capitolul mascarade: în PDL Vrancea se derulează noi episoade. E o bătălie generală şi confuză în interiorul organizaţiei, unii se aliază cu alţii, fiecare se luptă pentru ceva (ce anume?), toată lumea se ceartă şi se suspectează de trădări, blaturi, jocuri subterane şi atacuri pe la spate. Aproape că nici nu se mai disting ce tabere/ grupuri mai sunt şi cine le reprezintă. Ceva e sigur: prietenul lui Oprişan - nea Vasile Blaga - nu are interes ca în Vrancea să fie o organizaţie judeţeană puternică a PDL. Astfel, oamenii săi bagă tare cărbuni în acest sens: Lică Panciu, Raluca Ioan şi ex-ul Trăşculescu. Acesta din urmă duce o muncă asiduă de convingere a pedeliştilor vrânceni că ordinele lui Blaga trebuie executate. Oficial, Tra-l-Alin nu mai are treabă cu PDL sau cu politica în general. Dar el este, într-un fel, un ''fin'' al ''naşilor'' PDL din acest moment: Blaga, Videanu, Negoiţă, Flutur, Oltean, Preda. Iar dacă interesele transpartinice aflate sub bocancul trandafirului roşu o cer ... atunci executarea! Ba auzirăm că şi fostul prefect Nelu Oprea ar fi fost băgat în combinaţiile astea din PDL.
* Şi iarna asta vom avea patinoar cu gheaţă în Piaţa Unirii din Focşani. E bine! Mai ales că, aşa cum s-ar fi întâmplat iarna trecută, firma cu patinoarul n-ar plăti energia electrică folosită. Cică s-ar racorda la sistemul de iluminat public al oraşului iar consumul intră în plata bugetului local, adică din banii noştri. Mulţumim din inimă partidului! Şi mai dăm firmei respective nişte bani din buzunarele proprii la închirierea patinelor care-s tot ale noastre - adică de la CS Unirea, prin grija lui Geluţu! Să înţelegem că firma asta cu patinoarul (şi nu numai) are ceva costuri ''colaterale'' cu binevoitori de prin administraţie. Amintiri...
* Amintirile noastre ne duc şi mai departe, prin vara lui 2005, după inundaţii. Speriaţi de procurori, poliţişti şi funcţionari ai Camerei de Conturi, Marean şi ai lui s-au pus la sfat. Şi iată cum inundaţiile i-au scos! Operaţiunile de refacere a infrastructurii distruse de inundaţii i-au pus pe ai noştri pe acelaşi făgaş cu oamenii lui Băsescu. Aşa că, în timpul negocierilor cu muuuuuuuulte fonduri publice, unul zis Besciu (din grupul Golden Blitz) i-ar fi telefonat unui apropiat al preşedintelui şi i-ar fi transmis că Marean e băiat de încredere. Şi gata! S-a întors foaia! Însă organele începuseră investigaţiile şi strânseseră destul material pentru inculparea atotfăcătorului Vrancei pentru fapte de corupţie. Investigaţiile s-ar fi moleşit atunci dar nu s-a putut împiedica trimiterea sa în judecată. Ar fi şi asta o explicaţie pentru tergiversarea până la prescriere a procesului început în 2006. Speculaţii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu