joi, 12 decembrie 2013

Interesul poartă fesul

* Românii i-au votat masiv pe ăştia de la USL, anul trecut, pentru că i-au crezut pe alde Ponta, Antonescu, Dragnea, Voiculescu, Oprea, Iliescu, Oprişan&comp că vor guverna pentru binele cetăţeanului. Că ei se vor ocupa ca românii să o ducă mai bine. Că ăştia de la USL nu vor tolera corupţia, nu vor creşte taxele şi impozitele şi se vor preocupa doar de bunăstarea românilor. Dar, aşa cum ştiam mulţi dintre noi, odată ajunşi la butoanele puterii, useliştii s-au apucat de treabă pentru binele lor. Că aveau o sete după atâta opoziţie... Mai ales ăştia cu trandafirul roşu la cap! Prin urmare, actele normative adoptate de un an şi jumătate au ca principal scop satisfacerea intereselor liderilor mai mari sau mai mici din USL (mai mult PSD, că asta-i viaţa!). Ce rost mai are să vorbim de creşterea nivelului de trai, de combaterea corupţiei, de dezvoltare economică, de atâtea şi atâtea promisiuni electorale! Românii au votat pentru ceva iar parlamentarii îşi văd de interesele personale. Cam ca în Moromeţii: ''adică ocupaţiunea ta mintală, Cocoşilă, e la alte prostii!''.
* În acelaşi context, spiritul proiectului bugetului de stat pentru 2014 realizat de USL este ''acum ori niciodată''. Cât mai mulţi bani publici pentru baronii PSD şi pentru primarii care lucrează pentru trandafirul roşu (de la PSD şi de la alţii). Totul se va măsura la alegerile europarlamentare din mai-iunie 2014. În funcţie de scorurile obţinute de PSD, se va acţiona şi la prezidenţiale. Sondajele reale comandate de PSD dau partidul lui Iliescu pe la 36% (şi nu peste 40% cum sunt intoxicaţi alegătorii). Aşa că trebuie băgat material!
* Dacă tot sunt ofuscaţi pesediştii pe americani, germani, englezi, olandezi, francezi etc. (care nu prea înţeleg democraţia USL), atunci puterea USL să ne scoată din Uniunea Europeană şi din NATO! Dacă alde Ponta, Dragnea, Iliescu, Năstase etc se împiedică de UE şi NATO (cu ghimpele Băsescu în coaste) în măreaţa lor cale de dezvoltare a României, atunci majoritatea de 70-80% să le dea reject! Fără UE şi NATO, că numai aşa ne poate face USL fericiţi!
* În sfârşit, PSD are, oficial, majoritate în Parlament. Aveam o mare grijă că n-ar reuşi!? Împreună cu UNPR, PC, UDMR şi minorităţi, PSD se bazează pe 311 voturi în Parlament (ar fi avut nevoie de minim 291). Să vezi de acum încolo ce înseamnă exercitarea puterii! Doar asta vor şi alegătorii, nu?!
* Oprişan ar vrea să inaugureze, zilele următoare, investiţia nefinalizată de la ENET Focşani împreună cu premierul Victor Ponta. Nu contează! Inaugurează acum o parte iar la anu' face o reinaugurare, să le ia faţa la fraieri! Reamintim că proiectul privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani, în valoare de peste 30 de milioane de euro, a beneficiat de 95% finanţare nerambursabilă (din Fondul de Coeziune şi de la bugetul de stat). Conform datelor oficiale, lucrările au demarat în anul 2011, odată cu semnarea primelor contracte de asistenţă tehnică. Aşa că, dacă tot se mândreşte Oprişan cu acest proiect, îi va invita la inaugurări pe cei care au semnat pentru alocarea de fonduri, precum Boc sau Udrea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu