duminică, 3 martie 2013

Speculaţii de martie

* Aşteptăm ca Oprişan, care minte mai tare ca Ponta, să explice votanţilor luaţi de fraieri din judeţul nostru ce face el la Bucureşti mai tot timpul anului. Demagogia de doi lei cu ''aducerea de fonduri pentru Vrancea'' este de mulţi ani expirată. Poate le spune alegătorilor cum e apartamentul de pe Str. Jean Monnet nr. 54 din Capitală, acolo unde îşi petrece zilele şi nopţile în ultimul timp în compania multor dudui amatoare de distracţii pe lovele. Or fi lovele de prin bugetele vrâncene? Plus că şoferul stă cu orele în faţa imobilului respectiv cu motorul maşinii Consiliului Judeţean pornit. Cine achită consumul enorm de combustibil pentru plăcerea celui mai ... cel al judeţului? Dar cheltuielile apartamentului de lux (unde se dă Oprişan cocoş) din imobilul ce aparţine unei firme patronate de un investitor evreu (nu credem că stă pe gratis acolo)? Totul pentru binele vrâncenilor de pe ''primul loc'', nu-i aşa?
* Municipiul Adjud este una dintre localităţile vrâncene fără viceprimar, la aproape 9 luni de la alegerile locale. Cuplul Armencea-Roman îl vrea pe fostul viceprimar PSD Diaconu, Oprişan l-ar vrea pe un consilier PSD cu rude pedeliste iar Săpunaru îl susţine pe şeful organizaţiei locale a PNL, conform înţelegerilor anterioare. Şi pe malul Trotuşului politichia e încurcată!
* Tânărul şi învolburatul consilier PSD Cătălin Vrabie neagă peste tot că ar vrea să ocupe fotoliul de primar al Focşaniului. Deocamdată, el face jocurile de putere prin administraţia municipală, conform ordinelor de la şefu'. Se pregătesc şi câteva scenarii pentru a-i uşura ascensiunea lui Vrabie. Unul ar fi tocarea măruntă, pe diverse căi (inclusiv prin monitorul lui Marean), a primarului Didi, pentru ca acesta să cedeze. Dacă presiunea e mare, atunci Didi ar pleca singur de la primărie, înainte de termen. La eventuale alegeri locale anticipate, cuplul Oprişan-Săpunaru ar urma să susţină un singur candidat, pe Vrabie. Apoi, odată ales Vrabie primar, s-ar finaliza rapid investiţiile de prin Focşani, mai ales asfaltarea străzilor dezastruoase din oraş. Astfel, la alegerile la termen, în 2016, Vrabie ar avea notorietate, ar fi pe cai mari şi nu ar mai avea probleme să iasă primar doar din partea PSD. Totul depinde de ce vrea şefu'.
* Pentru moment, Vrabie şi ai lui se ocupă intens să pună bocancul pe tot ce înseamnă fotbalul vrâncean. Mai bine zis - ce a mai rămas din sportul rege pe la noi. Sunt băgaţi la înaintare foşti fotbalişti precum Toma, Serea, Ilaş (fost coleg cu Vrabie la Liceul Sportiv) şi alţi iubitori de trandafiri roşii cărora li s-a pus pata pe Dan Dumitru, vinovat, primordial, că are alte afinităţi politice. S-au mai băgat Geluţu de la Clubul Sportiv UNIREA (tot iubitor de roşu însă lăsat pe post şi în guvernarea portocalie) şi Gongu de la Direcţia de Sport şi Tineret, care s-a dezis de PDL în speranţa că-l va păstra Oprişan pe post în continuare. Nici mingea de fotbal nu mai e aşa de rotundă...
* În campania electorală internă, aşa-zisul buldog Blaga a poposit şi pe malul Milcovului pentru a se întâlni cu oamenii aduşi de prin judeţ de Panciu&comp pentru a ieşi mai mulţi la număr. Mai bine apela la sprijinul amicului Oprişan că problema se rezolva mult mai uşor. Cu ocazia adunării PDL, Blaga l-a asigurat din nou pe Oprişan de bunele sale intenţii şi de continuarea relaţiilor fructuoase, reciproc avantajoase.
* Şi încă una scurtă, ieşită ca ghioceii de sub zăpadă. Cică Băsescu a declarat că se întoarce în politică după 2014 doar ca să-i mai mobilizeze pe pedelişti şi să le dea un motiv clar delegaţilor să voteze la Convenţia Naţională din 23 martie candidaţii săi preferaţi. Şi să-i dea peste bot lui nea Vasile, desigur. Ba, mai mult, Monica sau Elena s-ar putea retrage din cursa pentru şefia partidului în ultima clipă, una în favoarea celeilalte. Ce ţi-e şi cu piesele astea de pe scena politică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu