vineri, 8 martie 2013

Biserică şi alcool

* Pierzătorul postului de arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei - PS Ambrozie - a rămas cu o pagubă importantă prin buzunare. E adevărat, nu scosese lovelele prin sudoarea muncii sale. Tot enoriaşii, săracii! Conform calculelor celor care se pricep la astfel de cheltuieli popeşti, peseul de Giurgiu ar fi aruncat câteva miliarde de lei vechi pentru a ajunge pe mult râvnitul jilţ de la Buzău. Lovelele au fost direcţionate pe 3 paliere importante (dar nu numai): pentru a-i ''lumina'' pe unii dintre votanţii din Sinodul BOR, pentru a-şi confecţiona veşminte noi şi din materiale scumpe şi pentru o raclă de argint, donată Patriarhiei. Aceasta din urmă ar valora cam 50.000 de euro. Croitorul veşmintelor a fost dat peste cap de comanda peseului şi a fost nevoit să refuze, timp de 3 săptămâni, orice altă comandă pentru că nu făcea faţă. Şi uite-aşa, peseul respectiv a rămas la locul lui, fără raclă, fără lovele dar cu veşminte noi. Amin!
* Noul arhiepiscop, Ciprian Câmpineanul, este mult mai modest şi chibzuit, conform celor care îl cunosc. Ştiind care e situaţia din Buzău şi Vrancea, ÎPS Ciprian ar fi spus că va schimba din temelii tot ceea ce înseamnă activitatea Arhiepiscopiei. Cică schimbările vor ajunge până la nivelul portarilor! Să vedem! Dă-i, Doamne, gânduri bune şi sănătate!
* Între timp, pentru că nu le-a ieşit jocul cu PS Ambrozie, preoţii din Buzău şi Vrancea încearcă să se regrupeze. Cu ajutorul politicului, că nu se putea altfel! De exemplu, preoţii şi monahii din Vrancea sunt ţinuţi în frâu de celebrul preot de la Pardoşi, prietenul lui Oprişan, de care nici chiar ÎPS Epifanie nu voia să audă! Controversatul Laurenţiu are misiunea de a-i linişti pe preoţii din Vrancea ca nu cumva aceştia să obţină ceva de la noul arhiepiscop fără îndrumarea şi acordul lui Oprişan. Evlavie mare, ce mai!
* Că tot veni vorba de cel mai ... cel al Vrancei: oficialii britanici i-au sfătuit pe suporterii echipei Chelsea să fie foarte atenţi când vin în România pentru că Bucureştiul e plin de hoţi de buzunare. Dacă până şi la Londra se aud chestii de-astea...
* Cel care s-a dat judecător revoluţionar o perioadă, dar a fost ''revenit'' între timp, nu poate justifica nişte lovele. Parcă ar fi singurul! Treaba lui. În schimb, vedem că fostul lui şofer, cu aere de avocat, procuror, judecător şi vedetă tv, figurează şi el în cărţile corupţiei. La câte informaţii a dat omu', cât trafic de influenţă a făcut, câte persoane a ameninţat ş.a.m.d. cred că era şi timpul!
* Nu putem trece peste contrabanda cu alcool, practicată de atâţia ani pe la noi. Să vedem ce mai scot la iveală anchetatorii. Însă noi ne întrebăm, acum, la cald, cine-i va mai achita facturile lui Marean (deplasări, cazări, protocoale)?
* De la firma de lapte a lui Jitea se aprovizionează cu produse lactate şi SRI Vrancea. După ce am văzut că se transporta alcool cu cisternele de lapte ne-am dumirit de ce sunt mai mereu mahmuri unii lucrători ai instituţiei. Alo, băieţi, daţi şi voi o cinzeacă ... de lapte?  
* Nici şefii şi funcţionarii de prin instituţiile publice de control din Vrancea nu se simt prea bine - Vamă, Direcţia de Finanţe, Garda Financiară, Serviciul de Investigare a Fraudelor. Ce răspund toţi ăştia la întrebarea - ce-aţi păzit atâţia ani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu