luni, 5 noiembrie 2012

Pre-electorale

* Uraaa! În pragul campaniei electorale s-a inaugurat reasfaltarea unui drum naţional, anume cel dintre Odobeşti şi Andreiaşu de Jos. Având interese electorale în zonă, Oprişan&Săpunaru au tras tare de banii publici şi de constructor să toarne asfalt pe două drumuri din Colegiul 3 Dumitreşti, în orice condiţii. Şi când spun în orice condiţii mă refer, printre altele, şi la turnarea asfaltului pe o ploaie torenţială în cursul săptămânii trecute. Dar contructorul de partid şi de stat nu a întrerupt asfaltarea, pentru că trebuia inaugurat într-o anumită zi de candidaţii USL şi pentru a-i fraieri (a câta oară?) pe alegătorii din localităţile respective. Important este ca asfaltul să ţină până pe 9 decembrie. Apoi, Dumnezeu cu mila şi noi cu paguba! Cât se vor mai lăsa românii păcăliţi cu astfel de acţiuni ce sfidează şi bunul simţ şi banul public?
* Costel Mîndrilă, fost şi Eftandopoulos, a primit asigurări de la şeful judeţului că va fi pus şef la Spitalul Judeţean. Se ştia că PSD vrea un om de-al său de încredere, nu medic, în fruntea celui mai mare spital din Vrancea. Şi l-a găsit pe cel mai potrivit: unul condamnat la 3 luni cu suspendare pentru că ar fi furat din conservele de la rezerva de stat destinate sinistraţilor inundaţiilor din vara anului 2005, pe când ocupa funcţia de secretar general al Prefecturii!!! Felicitări! Altul mai bun nu se găsea!?
* Politicienii n-au renunţat la năravul de a manipula şi înnoroi manifestările elevilor, precum balurile bobocilor. Ăştia care-şi amintesc de noi o dată la 4 ani dau câţiva bănuţi din şmenurile lor de miliarde făcute în atâţia ani cu bugetele publice şi speră să-i păcălească iar pe votanţi. Ba se trezesc unii părinţi şi profesori să le mulţumească la scenă deschisă, ca pe vremea tovarăşului! La aşa caractere, aşa urmaşi! Absenţe, note pe pile şi bani, examene aranjate, alcool, droguri, bătăi şi altele asemenea...
* Politicienii nu uită nici bisericile, că şi acolo e o pâine de mâncat în campaniile electorale. Iar aşa-zişii trimişi ai Domnului pe pământ se fac imediat preş când văd banii cum foşnesc spre ei, sub diverse pretexte... bisericeşti. ÎPS Epifanie e profesor în de-astea.
* Jenantă chemarea lui Becali la Dumitreşti, să-l ajute pe Săpunaru să iasă din nou deputat. Dacă Săpunaru crede că asfaltul electoral nu e de ajuns pentru a primi voturile necesare, înseamnă că e groasă treaba. Dar să ajungi la mâna oierului din Pipera...
* Aruncat de Oprişan să candideze la Focşani, notarul de la Panciu pare cam ameţit şi nu-şi găseşte locul prin urbea de pe malul Milcovului. Aşa că Ciprian Nica-Bratosin (cei informaţi ştiu de ce) va face marcaj la uşa lui Marian Oprişan-Renato-Alin (idem) pentru a fi plimbat de mână prin Focşani, să-l vadă alegătorii ameţiţi de tulburel şi să pună ştampila acolo unde li se spune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu