luni, 9 aprilie 2012

Ciupeli pre-electorale de gherila

Au inceput luptele electorale pe fata odata cu apropierea datei alegerilor locale. Sunt batalii de gherila menite sa toace nervii contracandidatilor. Si in acest caz Oprisan ii domina pe toti. S-a vazut foarte bine in perioada viscolelor care au "ingropat" Vrancea timp de citeva saptamini in aceasta iarna. Oprisan i-a tinut intr-o presiune mediatica neintrerupta pe sefii institutiilor deconcentrate, in special pe prefectul Sorin Hornea, ca sa cistige capital electoral si fonduri (publice si private) pe care sa le manevreze cum stie el mai bine. Si i-a reusit.
Asa ca acum i-a mai "ciupit" cu ceva pe pedelisti. Si tot prefectul Hornea a cazut la mijloc. Este vorba de anuntul pompos de duminica privind stabilirea sediului Biroului Electoral Judetean in Consiliul Judetean. Oprisan a pornit aceasta batalie cu pedelistii pentru a-i tine ocupati si pentru a le macina nervii tocmai in perioada desemnarii candidatilor la alegerile locale. Nu conteaza ca in lege scrie ca prefecturile stabilesc sediile Birourilor Electorale de Circumscriptie. Anuntul lui Oprisan le da batai de cap portocaliilor si-i ofera sefului PSD Vrancea un nou cimp de lupta de gherila, asa cum ii convine cel mai mult.
Cit priveste functionarea Biroului Electoral Judetean, am ceva amintiri interesante. Pina in 2004, inclusiv, acesta functiona in sediul Consiliului Judetean Vrancea. Un exemplu interesant si de interes il reprezinta alegerile locale din 2004. In primul rind, reprezentantii PNL (ce vremuri!) si PD din sectiile de votare au fost impiedicati, prin diverse tertipuri, sa intre in posesia proceselor verbale referitoarea la scrutinul pentru Consiliul Judetean Vrancea. Mai bine de 50% dintre acestia nu au reusit sa aduca la sediile partidelor pe care le-au reprezentat copiile proceselor verbale de la alegerea CJ-ului desi este un aspect prevazut in lege!!! Astfel, PNL si PD nu au putut realiza o verificare corecta a rezultatului alegerilor si o numaratoare paralela a voturilor pentru Consiliul Judetean. Apoi, in noaptea de luni spre marti, dupa duminica alegerilor, in plin proces de centralizare a proceselor verbale, activitatea Biroului Electoral Judetean s-a intrerupt brusc, timp de mai multe ore. Motivul oficial, transmis poporului: s-a stricat scanerul!!?? Iar membrii BEJ au fost trimisi acasa sa se odihneasca pina se "reglementeaza" situatia. Dupa ce si-a reluat activitatea, BEJ-ul a "scos" exact procentele de care avea nevoie Oprisan sa conduca in continuare Consiliul Judetean. Curata coincidenta, coane Iancule!
Si altele asemenea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu