joi, 15 decembrie 2011

Poveste ... judecatoreasca

Presa locala a publicat o serie de fragmente din materialul de urmarire penala in care judecatoarea focsaneana Anisoara Topor este inculpata pentru fapte de coruptie. Multi dintre cei care au citit "povestea" au ramas perplecsi. Nu le venea sa creada ca se intimpla asa ceva prin instantele din judet. Din pacate, asta e realitatea, nu doar din justitia vrinceana. Eu nu voi relua povestea scrisa de procurorii anticoruptie si facuta publica de presa locala. In acelasi spirit "beletristic" voi scrie un fragment dintr-o alta "poveste" legata ombilical de dosarul in cauza. Voi folosi chiar si metoda initialelor numelor "personajelor".
< Acum citiva ani, I.C., alias denuntator, a intrat intr-o combinatie cu terenuri din zona Mindresti, cu potential imobiliar si, implicit, financiar. A apelat, normal, la judecatorul T.A., cu mina buna in ceea ce priveste terenurile din judet. Totodata, nu putea lipsi un important functionar din Primaria Focsani - C.E. - fara de care nu se poate face nicio miscare cu terenuri din oras. Asa ca judecatorul T.A. a dat solutia necesara, terenurile au fost vindute, conform intelegerii prealabile, si toata lumea a fost multumita. S-ar fi cistigat cam 500.000 de euroi, suma impartita intre cele 3 personaje ale povestii. I.C. ar fi luat 100.000 iar ceilalti doi cite 200.000 fiecare. Intre timp, I.C. a identificat si alte terenuri, mai multe, cu potential valoros. A intra pe aceeasi filiera, cu aceleasi personaje. Numai ca, spirit intreprinzator, cam ca in Miorita, judecatorul s-a gindit ca e prea mare palaria acestei operatiuni pentru personajul I.C. Si a inceput sa actioneze in consecinta, sa-l scoata din joc, prin diverse metode si presiuni. I.C. a devenit nervos, s-a imbolnavit si, apoi, si-a pregatit apararea. S-a blindat cu inregistrari pe blat, foarte bune dupa cum sustin cunoscatorii, care au ajuns la procurorii DNA. Si, astfel, a inceput o hora mare si periculoasa, finalul cintecului si al dansului anuntindu-se cu strigaturi. Cam asta e fragmentul de poveste neaparut prin presa. Si nici nu cred ca va aparea asa ceva. >

PS 1 - oare personajul C.E. a dat cu subsemnatul la DNA? Si nu numai in cazul acestei povesti!
PS 2 - presupun ca l-ati identificat pe C.E. din povestea mea. Daca nu, va mai spun ca nicio tranzactie cu terenuri din Focsani nu se face fara aprobarea lui, ca se da modest si ca nu si-a trecut in declaratia de avere toate terenurile si veniturile dobindite in ultimii 10 ani. Nu si-a trecut nici macar locuinta sa din Focsani, ridicata acum putini ani, si careia o cunoscuta firma de constructii i-a asfaltat o strada pina in buza portii, pe banii nostri, bineinteles!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu