vineri, 9 decembrie 2011

Pe scurt

* Cazul judecatoarei Topor nu este, din pacate, singular. Presa a scris despre combinatiile pe care le fac judecatorii, despre influenta banului (cu sacosa) si a politicului. Cel mai grav este faptul ca multi oameni au avut de suferit, si-au pierdut sanatatea, averea si chiar viata din cauza combinatiilor din justitia vrinceana. Poate, cu aceasta ancheta a DNA, se va face macar putina curatenie si prin colcaiala din instantele judetene. Cit despre madam Topor, nu mira pe nimeni ca a cazut prima in bratele procurorilor anticoruptie. La pachet cu alt combinator arhicunoscut - sotul ei. Si reamintesc faptul, scris nu de mult tot pe acest blog, ca unii judecatori au niste pretentii bine stabilite, precum o judecatoare buna (conform multor barbati) care nu pune mina pe lei, e adepta declarata a monedei euro.
* In aceasta perioada am aflat ca au fost reconfirmati in functii sefii Parchetului Judetean Vrancea si Parchetului Focsani. Cica au avut rezultate foarte bune si vor continua planurile de management si alte bla-bla-uri de-astea. Sa intelegem ca vor continua sa-si protejeze subordonatii care se ocupa de afaceri "onorabile" pe care, de fapt, ar trebui sa le ancheteze, precum diverse vinzari-cumparari, imprumuturi (sa nu cumva sa va ginditi la camatarie!), combinatii imobiliare si nu numai? Vor continua pozitiile ghiocelului sau gen "sa traiti!" in fata politicienilor mioritici? Se va mai da raportul celui mai cel ... al Vrancei, direct sau prin intermediul "nemuritorilor" Popescu&Sararu? Eeee, intrebari aiurea...
* Ce mai fac magistratii de la Cluj cu dosarul lui Oprisan, care a depasit si numarul de 2.000 de zile de cind se afla prin instantele romanesti? Ca in cazul "matusa Tamara" al lui Bombo cica se va da verdictul peste o saptamina. Iar in alt caz de-al nostru, mioritic, privind insolventa unui abator de linga Penitenciarul Mindresti (ce apropiere!), judecatorii tot amina cauza de la o luna la alta.
* Si un zvon raspindit de citeva zile prin oras: buldogul Blaga ar vrea sa-si reintareasca pozitia in PDL si, prin urmare, ar cere ca oamenii sai sa revina pe pozitii. Unul din ei ar fi fostul prefect de Vrancea Nelu Oprea, pe care Blaga l-ar sustine pentru revenirea pe functia de prefect. Sa fie doar o vorba in vint? Daca se va intimpla asa, atunci imaginea PDL in Vrancea va fi praf. Nu ca acum ar fi una prea buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu