sâmbătă, 18 iunie 2011

Pentru weekend

* Avalansa de propuneri politice de reorganizare administrativ-teritoriala este un amestec de proiecte vechi (semnate de PSD cu UE, dar ocolite acum de alde Ponta&comp), de preluari din modele europene, de interese actuale si pe termen scurt din care majoritatea populatiei nu intelege mai nimic. Cred ca asta e si scopul. Toate declaratiile demagogice putere-opozitie se invirt, de fapt, in jurul banilor si al sferelor de influenta. Oricum, reorganizarea s-ar putea face mult mai repede decit isi imagineaza unii - mai degraba cu forta - pentru ca aia de la Bruxelles s-au cam saturat de neseriozitatea romanilor. Sub ce forma ... sa avem putintica rabdare!
* Cum apar unii in Topul Forbes sau Topul Capital? Se ia una bucata de afacerist cu probleme dar dornic de afirmare, care nu misca in front, si este plasat in multe combinatii grele la care nu are acces orice amarastean de privatizat care-si plateste la zi datoriile la stat, salariile etc. "Norocosul" este bagat la inaintare in afaceri cu miros dubios, fiind protejat de baietii cu ochi albastri (si nu numai). Chipurile, ca sa-si spele pacatele, omul face diverse donatii si acte caritabile, mai ales pe la biserici si manastiri. Daca-i trece cumva prin cap ca el chiar este smecher, primeste imediat o scatoalca de la cei care manevreaza sforile. Totodata, daca baietii se plictisesc de el, il arunca peste bord sau, in cel mai bun caz, ii transmit sa stea cu capul la cutie. Nu stiu de ce v-ati gindi ca un asemenea profil s-ar potrivi vreunui ''minunat" om de afaceri de pe malul Milcovului, care s-ar ocupa, printre altele, cu alcool. Si e si transpartinic, bineinteles, dar cu inima iubitoare de trandafiri rosii.
* La Tulnici continua joaca de-a soarecele cu pisica, intre PSD si PDL. Cum n-a cistigat Primaria, cred ca PDL nu va cistiga nici acest joc. Dar ce "succesuri" a obtinut PDL prin Vrancea?
* Uitasem de zvonul de dupa alegerile de la Tulnici, care ii da frisoane presedintelui PDL Vrancea. Cica organizatia Vrancea va fi atent monitorizata, pentru sefii din Modrogan, de catre Sorina Placinta. Distractiv, nu?
* Si tot una legata de alegerile de la Tulnici. Auzind, intr-un tirziu de noapte, in sfirsit, ca nea Alecu de la ITRSV a jucat asa cum stie el mai bine (adica in interesul lui propriu), sefului portocaliilor vrinceni i s-a umflat tarita de presedinte si l-a tras de atentie pe conu Lefter. Acesta i-a facut imediat plingere la superiorii sai politici, pentru necunoscatori conu Alecu fiind sprijinit in functie de... UDMR! Iar Trasculescu s-a linistit brusc.
* Unii lideri ai PNL Vrancea o iau tare pe aratura in relatia cu presa. Modelul Oprisan e dus la noi dimensiuni de catre Nini, Kanty si ceilalti. Pacat.
* Ginerele socrului sau, pe nume Tigaeru-Rosca, e bagat tot mai mult in seama de penelisti. Poate reusesc sa-l dezbare si de pasiunea pentru jocurile de noroc. Nu de alta, dar ramine nea Vasile fara proprietati, ginerele fara lovele si partidul nu-l mai poate tine fara bani la tescherea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu