joi, 9 decembrie 2010

Pe scurt

* Politistii si procurorii au reusit sa decapiteze, deocamdata, o retea de taietori si traficanti de carne - in special de cal - din zona Homocea-Ploscuteni. Cam tirziu si cam putin, spun foarte multi. Se cunosc foarte bine activitatile infractionale in acest domeniu care se produc in zona respectiva. Se spune chiar ca Homocea-Ploscuteni este raiul taietorilor ilegali de vite si cai. Si cum s-ar putea dezvolta o asemenea retea de amploare, care deruleaza multe miliarde de lei vechi pe an, fara cunostinta politistilor, procurorilor, sereistilor, medicilor sanitar veterinari si autoritatilor locale? Sau va ramine doar o intrebare retorica... In plus, unul dintre inculpati, Florin Radu din Ploscuteni, a fugit de sub nasul anchetatorilor in timpul perchezitiei domiciliare si este cautat si acum. Florin Radu este recidivist, are vreo 5 condamnari la activ (tilharii, evaziune etc.) inclusiv in Italia. Primarul Solomon de la Ploscuteni ar putea povesti multe.
* Monitorul lui Marean a inceput campania de "sondare" a vrincenilor pentru a se justifica fondurile publice alocate desfasurarii Revelionului in Piata Garii din Focsani. Ceva obisnuit, gen "nu-i asa ca e bine ca M.Op. sa organizeze spectacol de Revelion?" Parca ar aduce el bani de-acasa...
* In Ziarul de Vrancea s-a amintit, pe scurt, de problemele provocate in trafic de copiii unor politicieni locali, dupa incidentul cu fiul senatorului Sorina Placinta. Este vorba de fiul fostului subprefect Manole Merchea si de fiul padurarului Gica Duta, fost subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii, si al judecatoarei Silva Duta. Cu urmarile de rigoare (omor, distrugere de bunuri publice) si fara condamnari. Nu a amintit nimeni de scandalurile provocate prin Parcul Balcescu de fiul unui alt politician local, Neagu Nistoroiu, pe atunci viceprimar. Gardienii publici care au incercat sa-l potoleasca pe Nistoroiu jr. au fost aspru mustruluiti. Ba chiar au fost la un pas de concediere. Atunci au scapat. Dar de restructurarile lui Boc nu cred ca au mai scapat!
* Tatuca Ilici l-a criticat pe antrenorul Sorin Cirtu pentru spargerea geamului de plexiglas de la Basel. Se credea ca pe vremuri, la sedintele de partid... Iar Cirtu, si asa suparat de esecuri fotbalistice, n-a inghitit deloc ofuscarea lui Iliescu. Si i-a zis un adevar de care multi se feresc si astazi: anume ca Iliescu poarta poveri mult mai grele pe constiinta in urma mineriadelor care s-au soldat cu victime omenesti. Sorinaccio, meriti un premiu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu