luni, 29 noiembrie 2010

Pe scurt

* Seful de compromis politic de la IPJ Vrancea - Ionel Popescu - l-a luat pe NU in brate cind este intrebat de afacerile dubioase ale miliardarului de carton din Galati - Chelu - derulate pe la noi prin judet. Modul in care a intrat pe piata televiziunii prin cablu in Vrancea, privatizarile ciudate si alte cotcarii de miliarde petrecute pe plaiurile mioritice nu par a-l deranja pe seful Politiei judetene. Un exemplu de ingropare a rahatului il reprezinta privatizarea, in urma cu multi ani, a fostei societati Prodincarn din Focsani. Cit a dat Chelu atit la stat cit si unde "trebuia", ce teapa a luat statul roman in urma acelei privatizari, ce s-a ales de respectiva societate comerciala etc. Dar nu se cade un asemenea dosar, mai ales prin Vrancea! Ca doar n-o fi singura vinzare de active ale statului catre "afaceristi" agreati, dupa principiul "prostul plateste (adica 99% dintre romani) si hotul se-mbogateste"! Asa i-am facut noi cu portofelele burdusite, in marinimia noastra, pe "minunatii" oameni de afaceri locali, gen Jitea, Valica Epure, Rosca s.a.
* Ce plini de frenezie se arata unii penelisti vrinceni cind se iau in brate cu pesedistii! Parca s-ar fi intilnit cu mama, dupa zeci de ani, ca la "Surprize, surprize"! Cineva spunea, totusi, ca din combinatia rosu cu galben iese o nuanta de portocaliu...
* O mica ancheta a organului (dar nu din Vrancea, bineinteles) pe la ELECTRICA a scarmanat musuroiul ce s-a cuibarit in aceasta unitate de multi ani, sub patronajul lui Danila, in primul rind, dar si al celorlalti fosti directori. Daca se va sapa adinc si cu simt de raspundere, va izbucni un vulcan cu lava urit mirositoare. Fiecare are "afacerea" lui pe banii nostri, fiecare se "descurca" pe spinarea facturilor de energie electrica pe care noi, amarastenii de abonati, le platim luna de luna, fiecare mai ciupeste de ici, de colo, ca doar nu se vede la ditamai mastodontul ce detine monopolul in domeniu! Si multe altele... Bonus - in tot ce inseamna ELECTRICA s-a format o increngatura interna de cumetrisme, relatii, prietenii, nepotisme... o adevarata casta greu de penetrat. Are cineva singe in instalatii sa taie nodul gordian?
* Presedintele inca interimar al PDL Vrancea a tinut sa recunoasca faptul ca votul la legea pensiilor de sub comanda tinerei Roberta a fost incorect!? Trasculescu a vrut sa incrimineze modul in care se votau actele normative in legislaturile trecute, sub comanda PSD si PNL, si... i-a iesit ca si PDL procedeaza la fel! Adica in Parlamentul Romaniei, indiferent cine-i la putere, se voteaza la misto, din inertie, din plictiseala, fara a avea habar, din interes personal, din prostie, din cu totul alte motive in afara de interesul national! Cam ca "semneaza ca primarul"! Tot inainte, tovarasi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu