marți, 2 noiembrie 2010

De prin Vrancea

* Pedelistii s-ar bucura ca, de la anul, buldogul Blaga sa preia friiele partidului (chiar si ale guvernului). Numai pedelistii vrinceni vor ramine cu ochii in soare pentru ca venirea lui nea Vasile la sefia PDL inseamna ca nu vor avea voie nici macar sa-l deranjeze cu ceva pe Oprisan. Bine, nu chiar toti pedelistii vrinceni vor fi suparati. Sunt destui vopsiti in portocaliu care dau din coada fericiti si aranjeaza tot felul de biznisuri sub pulpana lui Marean.
* Presedintele PNL Focsani - col.(r) Ignat Radu - e pe punctul de a "scapa" de politica. Si-asa nu prea s-a adaptat la aceasta activitate curvasarita. Le cam sta in git unor penelisti vrinceni de frunte, iubitori de combinatii cu Oprisan. Eminenta cenusie a PNL Vrancea, Kanty Popescu, stie cel mai bine!
* In satul Cindesti din comuna Dumbraveni locuieste o familie de profesori in virsta. Sunt un exemplu de bun simt, cultura, civilizatie, modestie. Un exemplu de demnitate pentru orice roman. Este vorba de Ionica Sava si sotia sa. Povestea lor ati citit-o de multe ori in ziarele locale sau ati vazut-o pe micile ecrane. Cred ca, macar pentru adolescenti, ar trebui organizate excursii la casa acestor profesori pentru a le impartasi din experienta lor de viata.
* In ultimele luni au aparut public, cu date concrete, realitatile cancerigene din institutiile bugetare romanesti. E vorba de valoarea acelor asa-zise stimulente si premieri "justificate". Zeci de milioane de lei vechi lunar (doar "amarastenii" incasau sub 10 milioane) pentru toti functionarii. Iar la final de an, unii sefi de prin judete si din ministere bagau in plus in buzunarele proprii lejer peste 100 de milioane de lei vechi. Acum, ca li s-au taiat tot felul de sporuri si stimulente, incep sa faca greve si sa plinga in fata camerelor de luat vederi. Dar cind scoteau, lunar, zeci de milioane de pe cardul de salariu, pentru ca plimbau niste hirtii de colo-colo, cum se simteau? Ne rideau in nas noua, romanilor care munceam pentru mult mai putini bani si care aveam grija sa ne platim taxele si impozitele ca sa le achitam lor sporurile si suplimentele! Liderii de sindicat urla acum ca din gura de sarpe pentru a-si acoperi incompetenta si smenurile facute cu toate guvernele din ultimii 20 de ani. In loc sa negocieze, de-a lungul anilor, un nivel de salarizare cit mai mare, ei s-au multumit cu un nivel cit mai scazut si cu acordarea de stimulente financiare controversate, producatoare de dezechilibre sociale si sursa clara de coruptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu