vineri, 5 iunie 2015

Unde-i lege, nu-i tocmeală

Corul plângăcioşilor (cei mai mulţi foarte interesaţi) pe umerii politicienilor şi afaceriştilor corupţi s-a înteţit în ultima vreme, odată cu intrarea în vria procurorilor anticorupţie a cuplului Ponta-Şova. Ce se mai dau de ceasul morţii parlamentari, ziarişti, analişti, părerologi ş.a.m.d. atunci când ies la iveală diverse matrapazlâcuri şi jonglerii cu bani publici! Ce se mai smiorcâie şi dau cu barda în procurori, judecători, adversari politici sau jurnalişti şi societate civilă (atâţia cât mai pot spune adevărul) atunci când le sunt arătate adevăratele feţe ale protectorilor lor politici şi financiari! Ce se mai umflă-n pene miticii dâmboviţeni când le sunt prezentate furturile săvârşite şi adevărurile dureroase ale societăţii româneşti! Ce mai freamăt, ce mai zbucium...
N-au nici cea mai mică urmă de demnitate, respect, bun simţ. Nu vor să ştie decât adevărurile lor iar poporul să fie minţit şi manipulat în sensul dorit de ei. LEGEA ... ce e legea pentru ei? O bătaie de joc. Un slogan pentru milioanele de fraieri care îi votează. Un stindard sub care s-au ascuns afaceri profitabile pentru câţiva profitori de zeci de miliarde de dolari în ultimii 25 de ani. Băi, nesimţiţilor, cât vă mai bateţi joc de poporul ăsta?
Amintesc, pentru a nu ştiu câta oară, articolul 16 din Constituţia României (nici de legea fundamentală a statului nu prea ţin ăştia cont):
- al.1 - Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
- al.2 - Nimeni nu este mai presus de lege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu