joi, 25 iunie 2015

Pe scurt

* În 2008, PNL şi PSD (cu sforarii Viorel Hrebenciuc şi Bogdan Olteanu în pole position) au făcut rapid o lege electorală cu vot uninominal pentru Parlament în beneficiul lor. Şi am văzut ce a ieşit. În 2015, tot PSD şi PNL au adoptat o lege pentru alegerile locale, culmea, care avantajează clar cele două partide. Ce surpriză!? Apoi, au adoptat o nouă lege privind alegerile pentru Parlament ce dă, în continuare, un număr foarte mare de parlamentari. Iar românii din străinătate, care trimit miliarde de euro în România, în fiecare an, au fost, din nou, păcăliţi şi marginalizaţi.
* S-au dublat alocaţiile pentru copii. Foarte bine! Urmează un val de majorări de salarii, pensii, ajutoare sociale şi altele asemenea pentru voturile de anul viitor. Are balta peşte! Până când? Că investiţii ... ioc!
* Până la urmă, cu câteva ore înainte de prescriere, afaceristul Ovidiu Tender a fost condamnat la închisoare. Dar, odată cu sentinţa, nu am aflat pe cine trimite secu să se ocupe de afacerile din Africa. Nici Hrebenciuc nu se simte prea bine...
* Cleptomanul Costel de la spital şi-a comandat, nu demult, un articolaş nesemnat în monitorul lui Marean. Îi acuză pe angajaţii spitalului de furt!?... chiar el!!! Adică hoţul strigă hoţii! Cum rămâne cu poşetele asistentelor?
* Vasile Blaga stă vreo două zile pe la Focşani. Nea Vasile, nu te întâlneşti şi cu prietenul tău Oprişan? Aşa, ca doi vechi tovarăşi de învârteli cu bani publici.
* Scurte caracterizări ale celor care sunt la butoanele politicii dar şi la cele ale televiziunilor: Victor Ponta - execrabil, Klaus Iohannis - întortocheat, Gabriel Oprea - înfiorător, Sebastian Ghiţă - penibil, C.A.C.P. Tăriceanu - ramolit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu